genres

Waarom lees ik zo veel genres

Een boekenkast vol met boeken. Gelezen boeken maar ook boeken waar nog geen bladzijde uit gelezen is. Boeken die er al jaren staan en ik blijf maar boeken kopen en krijgen. Het leven van een boekenlezer is niet makkelijk want hoe kan je al die nieuwe pareltjes weerstaan? Ik kan niet alles lezen want in een dag zit maar 24 uur en er zijn zo veel dingen te doen. Mijn boekenkast gaat van roman naar thriller en van kinderboek naar voetbalboek.

Als je me volgt op Instagram of Twitter dan zie je aardig wat boeken voorbij komen.Veel verschillende soorten boeken en boeken. Ik lees heel breed. Het is iets wat ik al jaren doe. In de bibliotheek vond ik het altijd leuk om een aantal boeken van de rij K of rij Z te lezen. Dan koos ik een paar weken lang de boeken van die rij. Op deze manier kwam ik niet bij mijn standaard schrijvers uit maar las ik heel breed. Van Kippenvel, Darren Shan, Carry Slee, Anke Vriens tot Oorlogswinter. Niet heel de boekenkast heb ik gehad, al had ik dat graag gewild. Ik schoof door naar de volwassenen kant en daar bleef ik heel breed zoeken. Stapels boeken gingen mee naar huis van poëzie, gedichten, romans, thrillers tot aan fantasie. Eenmaal lid van de Rotterdamse bibliotheek kon ik per verdieping verdwalen in de boeken. Nog steeds koos ik geen richting en las ik alles wat los en vast zat.

Nu zonder abonnement van een bibliotheek lees ik nog steeds enorm breed het is niet veranderd en het zal ook niet snel veranderen. Eerder zijn er meer genres bijgekomen. Nog meer om van te genieten want waarom maar één genre lezen als er zo veel meer moois is. Daarnaast lees ik niet graag hetzelfde genre na elkaar. Wanneer ik me heb verloren in een roman wil ik even iets anders, niet in een andere roman duiken maar echt totaal wat anders lezen. Wat voor mij dan een groot voordeel is; de verhalen lopen niet door elkaar heen. Ik heb het zeker wel eens gehad dat ik van de ene roman in de andere ging en ik dus echt personen miste maar die hoorden helemaal niet in het boek. Daarom is voor mij best een regel van de ene naar de andere genre gaan.

Behoren kinderboeken ook tot mijn genres?

Zelfs kinderboeken komen bij mij voorbij en dat terwijl ik geen kinderen heb. Alleen voor de boeken zou ik het wel willen maar he daar heb ik ze niet voor nodig. Die boeken kan ik gewoon zelf ook lezen. Dus dat doe ik dan ook. vooral met kerst vind ik kinderboeken heerlijk. Of van Disney waar er ook veel te zien is in de boeken. Ontdekken en lezen heerlijk. Ik wil nog heel veel jeugdboeken herlezen, een aantal heb ik al, een hele mooie kreeg ik vorig jaar voor mijn verjaardag maar ik zou er nog meer aan toe willen voegen. Blauwe plekken van Anke de vries, de boeken van Simone van der Vlugt, Carry Slee, Evert Hartman en nog veel meer.

Waarom jezelf beperken tot één genre wanneer er zo veel moois te ontdekken is.

Lees jij één genre of meerder?