Wandel en geniet

Wandel en geniet

Wandelen, is heerlijk in de herfst. Het is ontspanning, het geeft frisse lucht en even uitwaaien of genieten van een herfstzonnetje. Wanneer ik nieuwe dingen tegen kom, of mooie bloemen, planten of wat dan ook dan neem ik er de tijd voor om naar te kijken. Ik leg ze vast met mijn camera die tijdens een rondje wandelen bijna altijd meegaat. Afgelopen zondag heb ik een kleine wandeling gemaakt en toch kwam ik mooie dingen tegen niet veel maar wel iets.

Waar ik woon staan drie blokjes huizen met elk een enorme boom op het grasveld. Die bij ons voor de deur heeft rare stengeltjes met stuifmeel eraan hangen echt irritante vieze dingen. HEt volgende blok heeft mooie dennenappels (ze lijken erop) eraan en dit had ik nog nooit gezien. Na zes jaar zie ik dit voor het eerst. Ik vroeg me echt af; “Hoe heb ik dit nooit kunnen zien?” De hele boom zat er vol mee echt zo mooi.

Ik wandel een tijd en kom niet veel bijzonders tegen. Ik loop naar een plek waar vorig jaar veel paddenstoelen stonden. Ja hoor daar staan er twee. De eerste ligt helemaal kapot en de ander die is echt prachtig. Hij is niet recht, niet een bolletje nee hij is zoals een chique hoed. Echt super mooi hoe je gelijk zo onder de hoed kan kijken.

Knoppen van bloemen vind ik altijd erg mooi vooral met een blauwe lucht of prachtige muur als achtergrond. De onderste knoppen zijn niet prachtig maar trokken toch de aandacht en ja een mooie muur erachter en dan komen ze toch wel heel fijn uit.

Wandelen is fijn en vooral met mijn camera in mijn hand, kleine happy moments vind ik ze. Helaas is ons dorp niet heel groot en ook niet heel interessant. Toch ben ik altijd weer blij als ik met een rondje wandelen iets moois of leuks tegen kom, iets wat ik nog niet eerder zag of nu mooier was dan de keer ervoor.