Wandelen door het Liesbos

Wandelen door het Liesbos

Vorige week zondag had ik een lunchdate met de meiden. De lunchdate was dit keer in Breda. Helemaal leuk natuurlijk maar de tour de france maakte het best lastig om weg te komen. Gelukkig hadden we afgesproken op een hele mooie plek en zorgde ik dat ik voor de afsluiting onderweg was en zo kon ik ook genieten van de mooie omgeving waar ik anders vrij weinig van zou gaan zien.

liesbos-7

Het Liesbos
Het Liesbos ligt echt super gelegen, ik ben namelijk een paar seconden de snelweg af en ik ben er al. Van 130 km per uur naar totale rust. Het bos is ruim 200 hectare groot en bestaat voornamelijk uit loofbomen. Het is het grootste oude zomereikenbos van Nederland. Op de hogere droge delen zijn ook naaldbomen aangeplant. Ik parkeer mijn auto en ga lopen. Natuurlijk had ik mijn camera bij me.

liesbos-1

Voor me zie ik alleen maar bomen, bomen en nog eens bomen. Er zijn wandelpaden om het bos en door het bos zijn de zachtere wandelpaden. Ik heb nette schoenen aan met een hakje maar toch kies ik door het bos heen te gaan.

liesbos-9

Wat kom ik onderweg enorm mooie dingen tegen. Mooie paddenstoelen, bomen die zijn omgevallen, bloemen maar ook de lichtval door de bladeren en takken heen is prachtig.

liesbos-8

Ik kom ogen te kort en sta soms echt lang stil om te genieten van wat ik allemaal zie. Echt een heel ander bos dan dat we hier heb.

liesbos-5

Ik hoor de vogels, de bladeren en nog veel meer andere geluiden. Ik besluit stil te staan en het geluid wat ik hoor op te nemen op mijn telefoon. Zo kan ik er nu nog af en toe naar luisteren, het straalt een enorme rust uit. Ik kom onderweg maar een handjevol mensen tegen.

liesbos-10

Voordat ik het weet is het alweer tijd om terug te keren want de meiden zijn onderweg naar het restaurant waar we gaan lunchen. Ik ben enorm blij dat ik er op tijd was zodat ik hier heb kunnen wandelen. Een keer teruggaan om te gaan hardlopen is geen straf. Dus Wendy als je dit leest wanneer gaan wij een rondje doen in dit bos? Of het andere mooie bos wat je ook noemde.

liesbos-4

liesbos-3

liesbos-2

liesbos-6

Wandelen door het Liesbos