Wandeling op een herfstochtend

Wandeling op een herfstochtend

Vorige week zondag was het mistig maar prachtig weer. Ik trok mijn kleding aan en pakte mijn fototoestel om een aantal foto’s te maken, ik hoopte mooie uitzichten te zien, veel herfstdetails en wie weet nog een mooie kat. Het zijn best veel foto’s geworden dus vandaag deel ik de detail foto’s en de eikeldopjes.

Wanneer ik de trap op loop een paar 100 meter bij mijn huis vandaan zie ik ze al liggen de eikels en pang poef daar vallen er weer een stel. Het is echt opletten want terwijl ik er loop blijven ze uit de boom vallen. De meeste zijn geplet door de auto’s maar er liggen ook nog hele tussen.

Wandeling op een herfstochtend

Verderop is een hele rij met bomen die ook hun eikels laten vallen. Naast de vele eikels liggen er ook prachtige bladeren en precies voor een snoeihout verzamelpunt ligt onderstaand blad. Super mooi zo met dat snoeihout op de achtergrond. Maar ik vind de achtergrond ook mooi. Dus laat ik op de volgende foto het blad onscherp en de achtergrond scherp. Zo maak ik nog tientallen foto’s voor ik verder wandel.

Wandeling op een herfstochtend

Ik wandel de dijk af en kom een veldje tegen met onderstaande sprietjes die onder het dauw zitten. Op de foto is het maar net te zien maar in het echt zag ik super duidelijk dat ze zeiknat waren de achterste helt daarom ook over omdat hij te zwaar is van de druppels.

Met een handje vol eikeldopjes loop ik naar huis. Een heerlijk begin van de dag. Wat ik met de eikeldopjes ga doen weet ik nog niet maar ik moest ze gewoon meenemen om de herfstsfeer in huis te halen.

Kan jij ook zo genieten van een ochtend wandeling?