kerstdag

Een wandeling op tweede kerstdag

Tweede kerstdag het waait enorm hard door het dorp. Ik zet een lekkere warme muts op mijn hoofd, trek mijn jas aan en ga op pad met mijn camera. Even lekker waaien over de dijk. Richting een mooi punt op de dijk om te fotograferen. Tijdens mijn wandeling valt me al op dat het water best hoog is. Wanneer ik aankom bij de plek waar ik wilde fotograferen gaat dat niet door. De trap ernaartoe staat onderwater. Het water is te hoog.

Mijn plan gaat niet werken. De lucht en de zon was er perfect voor. Natte voeten dat had ik er alleen niet voor over. Nog geen foto gemaakt en al een eind gewandeld. Ons dorp heeft niet veel plekken of objecten om te fotograferen dus wat nu? Ik wandel door de straatjes en opeens zie ik toch wat mooie dingen.

Sommige dingen van de natuur zijn gelijk zichtbaar voor het oog. Hierboven zie je een paddenstoel die groeit aan de boom en die je direct kan zien wanneer je naar beneden kijkt. Maar hieronder zie je er één die groet in de boom. De boom is omgezaagd, gescheurd en daarin is een paddenstoel gaan groeien.

 

Het was een korte wandeling maar er zaten een paar mooie plekjes tussen. Vaker moet ik dit doen. Gewoon naar buitenstappen, camera mee en kijken, zien wat er bloeit en groeit. Bloeien en groeien gaat er nog veel want het gaat langzaam weer richting de lente en dan gaan de bloemetjes weer naar boven komen.

Bewaren