Want to read 1

Want to read 1

Echt heerlijk al die emails van uitgevers die zo in mijn mailbox vallen maar het is ook erg want mijn to read lijstje wordt alleen maar langer en langer. Op twitter volg ik ook steeds meer schrijvers en uitgeverijen en wordt ik nog lekkerder gemaakt met allemaal boeken. Vandaag een lijstje met boeken die ik graag zou lezen en de meeste moeten nog uitkomen.

Suzanne Vermeer – Goudkust
Ruim twee jaar geleden is Fleur voor de liefde naar Kroatië verhuisd. Nu Tibor haar ten huwelijk heeft gevraagd, is het sprookje compleet. Ze heeft haar drie beste vriendinnen Noa, Milou en Sanne uitgenodigd om alvast een paar dagen voor de bruiloft te komen en te genieten van het luxe leven aan de ‘goudkust’ van Kroatië. Maar langzaamaan beginnen ze aan de bedoelingen van Tibor te twijfelen. Waarom is hij zo vaak weg? Waarom wordt hij continu bijgestaan door twee bodyguards? Is dit echt Fleurs grote liefde? En dan wordt Fleur vlak voor de bruiloft opeens ontvoerd.

Tom Winter – Onbezorgd
Carol is getrouwd met een man van wie ze niet houdt en is moeder van een intelligente maar onuitstaanbare dochter. Net als ze de moed heeft verzameld om weg te gaan, blijkt haar man teelbalkanker te hebben. Gevangen in haar lot besluit ze in brieven aan het universum haar gevoelens van zich af te schrijven. In de veronderstelling dat niemand deze ooit zal lezen, doet ze ze ongeadresseerd op de post. Albert is een bijna gepensioneerde postbode, weduwnaar en woont alleen met zijn suïcidale kat. Inmiddels is hij met zachte dwang naar de afdeling ‘onbezorgbare brieven’ gestuurd. Hier vindt hij een brief waar in plaats van een adres een smiley op getekend is. Geïntrigeerd opent Albert de brief, niet wetende dat dit zijn leven voorgoed zal veranderen…

Sheryl Sandberg – Lean in
Sheryl Sandberg heeft met veel humor en wijsheid een inspirerend boek geschreven dat zorgt voor persoonlijke groei en oproept tot actie. Lean in verandert de discussie van wat vrouwen níét kunnen naar wat ze allemaal wel kunnen bereiken. Lean in is een combinatie van persoonlijke anekdotes, harde data en grondig onderzoek naar de vooroordelen rond het leven en de keuzes van werkende vrouwen. Sandberg vertelt over haar eigen beslissingen, fouten en dagelijkse worsteling om de juiste keuzes te maken voor zichzelf, haar carrière en haar familie. Ze geeft praktische adviezen over onderhandelingstechnieken, het bouwen aan een bevredigende carrière, het aansporen van vrouwen om grenzen te stellen en de mythe los te laten van ‘alles doen’. En hoe mannen kunnen profiteren van het ondersteunen van vrouwen op zowel de werkvloer als thuis. Sandberg is de coo van Facebook, staat op de Fortune-lijst van ‘50 Machtigste Vrouwen’ en werd door Times uitgeroepen tot een van de invloedrijkste personen ter wereld. Ze hield een indrukwekkende TEDTalk over het feit dat we te weinig vrouwelijke leiders hebben. Deze toespraak werd meer dan twee miljoen keer bekeken en spoorde vrouwen aan om altijd uitdagingen te zoeken, risico’s te nemen en hun dromen na te jagen.

‘Sheryl geeft praktische suggesties voor het managen en overwinnen van de uitdagingen die je op de carrièreladder tegenkomt. Ik was het van harte met haar eens en moest hardop lachen toen ik die bladzijden las. Lean in is voortreffelijk, geestig, openhartig en nuttig leesvoer voor vrouwen (en mannen) van alle generaties.’ – Condoleezza Rice, voormalig minister van Buitenlandse Zaken van de VS

Michele Promaulayko – Mooier Fit!
Slechts 1 op de 5 vrouwen is tevreden met het naakte spiegelbeeld van zichzelf. Iedere vrouw wil die ene zijn – degene met het strakke lichaam en de zelfverzekerdheid die daarbij hoort. Mooier Fit! is een praktisch dieet-, oefeningen-, beauty- en zelfverzekerdheidsplan van de hoofdredacteur van de Amerikaanse Women’s Health, Michele Promaulayko. Het boek bevat stappenplannen en tips van experts om snel en simpel naar een strak en fit lichaam toe te werken. Van superfoods tot 15-minuten-workouts voor thuis; Mooier Fit! verschaft iedere vrouw de handvaten om haar gewenste postuur, gewicht, uitstraling en zelfverzekerdheid te bereiken.

Gabrielle Bernstein – Verwacht wonderen
Verandering doet wonderen. Ben je er klaar voor? Gabrielle Bernstein is ervan overtuigd dat kleine, simpele veranderingen in ons doen en denken tot miraculeuze resultaten kunnen leiden in alle aspecten van ons dagelijks leven: onze relaties, financiën, gezondheid en zelfbeeld. In dit inspirerende boek ontvouwt Gabrielle haar manier om angst te laten varen en dankbaarheid, vergevingsgezindheid en liefde in je leven toe te laten, zodat overvloed, acceptatie en geluk hun intrede kunnen doen.

Verwacht wonderen is een praktische leidraad om in korte tijd je leven anders vorm te geven: kleine veranderingen, overweldigende resultaten!

Anna LevanderMorten
De ambitieuze politicus Morten Mathijsen stevent af op een glorieuze verkiezingsoverwinning. De Nieuwe Liberalen, tot voor kort een kleine politieke partij, gaat verrassend aan kop in de peilingen. Mathijsen is de tweede man van de partij en wil de leider worden. Dan dreigt een duistere zaak uit het verleden zijn reputatie te schaden. Hij gaat tot het uiterste om onheil af te wenden. De briljante spindoctor Evelien Bax moet zorgen dat hij overeind blijft in de politieke arena. De zaak dreigt f link uit de hand te lopen..

Hilde VandermeerenDe toeschouwers
Marion werkt als freelance webdesigner en doet in haar vrije tijd aan kickboksen. Door gebeurtenissen uit haar verleden houdt ze mensen zo veel mogelijk op afstand. Haar vriendin Dana moet voor haar werk naar het buitenland en vertrouwt Marion haar twaalf jarige dochter Chavi toe. Het meisje gaat op internaat naar een eliteschool in een bosrijke omgeving. Al snel heeft Marion het gevoel dat het daar niet veilig is. Dan wordt er in de school een moord gepleegd. Slaagt Marion erin om Chavi te beschermen? Ofmaakt ze dezelfde fout die ze vroeger al heeft gemaakt?

Goedele Leyssen – boost
‘Met kleine ingrepen kun je snel grote resultaten boeken’, weet ex-journaliste Goedele Leyssen. Met die filosofie schreef ze een boek waarin ze haar kennis en ervaring bundelt. Yoga, gezonde voeding, ademhalings- en meditatietechnieken geven je meer energie en maken je gezonder, mooier en weerbaarder tegen stress. Boost is een praktisch boek vol inspirerende verhalen, tips, eenvoudige oefeningen en recepten. Een aanrader als je op een snelle en gemakkelijke manier je levenskwaliteit wilt verbeteren. Meer info op www.livewithgrace.com

Karen Sander – De vrouwenhater
Een vrouw wordt vermoord in haar appartement. Ronduit afgeslacht. Hoofdinspecteur Georg Stadler moet meteen denken aan een zaak van een tijdje geleden. Zou er een seriemoordenaar aan het werk zijn? Alleen: er zit al iemand in de cel voor die eerdere moord… Stadler roept de hulp in van een psycholoog. Liz Montario heeft het voorbije jaar een reeks spectaculaire moorden opgelost. Ze zegt toe, hoewel ze zelf bedreigd wordt. Iemand schrijft haar anonieme brieven. Iemand die erg veel over haar weet. Te veel. Er volgen nog meer moorden. Liz vraagt zich af: is dit echt een seriemoordenaar? Of een moordenaar die een seriemoordenaar speelt? Van dit debuut werden in Duitsland op vijf weken tijd 100.000 exemplaren verkocht. De vertaalrechten zijn al verkocht aan Frankrijk, Turkije, Groot-Brittannië, Nederland en België. Karen Sander was vele jaren als vertaler aan de slag en doceerde aan de universiteit voordat ze zich volledig op het schrijven stortte. Ze woont met haar man in het Rijnland en werkt momenteel aan de opvolger van De vrouwenhater. Dit boek is de start van een thrillerreeks rond hoofdinspecteur Georg Stadler en psycholoog Elisabeth Montario.

Het boek waar ik het meest benieuwd naar ben kon je bovenaan al zien maar heb ik voor het laatste bewaard en heeft een video met voorleesstukjes

Michael Pilarczyk – Dansen in de hemel

Welke boeken kijken jullie naar uit?

Bronnen: AW Bruna, Uitgeverij Q, WPG,