Want to read april

Want to read april

Terwijl de zomer catalogussen van de diverse uitgeverijen alweer binnenkomen en ik die heerlijk doorblader en boeken noteer kijk ik op mijn blog nog niet zo ver vooruit. We kijken vandaag naar de boeken die op mijn Want to read april lijstje staan. Het zijn de boeken die deze maand uitkomen. Kookboeken, leesboeken, doe boeken en beweegboeken er komt weer een diversiteit voorbij deze maand.

Onmogelijke keuze – Sandra Berg van Uitgeverij Zomer & Keuning
Sommige mensen koesteren hun verleden, anderen proberen het te vergeten. Hoofdpersoon Selma in Onmogelijke keuze van Sandra Berg behoort tot die laatste categorie. Lange tijd lijkt dat te lukken, tot ze met haar man en dochter naar Spanje moet reizen, waar haar verleden zich voor een groot deel heeft afgespeeld. Sandra Berg neemt je in Onmogelijke keuze mee in Selma’s gedachtewereld en dilemma. Je voelt van begin tot eind met haar mee en wordt ook als lezer voor de vraag gesteld: welke keuze zou ík maken?

Waarom Onmogelijke keuze?
Verhalen met een geheim vind ik heerlijk om te lezen. Wat is het geheim kan de persoon het geheim houden en hoe beïnvloed het die persoon dit lijkt me een heerlijk boek met een verleden wat aan het licht komt en ik ben benieuwd of ik dan ook met haar mee voel zoals ze omschrijven hierboven.

Koop bij bol.com

(H)eerlijk makkelijk – Gwyneth Paltrow van Uitgeverij Kosmos
(H)eerlijk makkelijk is het nieuwe kookboek van Gwyneth Paltrow, en het vervolg op (H)eerlijk. Met 125 recepten die je kunt maken in minder tijd dan het kost om een pizza te bestellen! Alle recepten bevatten weinig suiker, vet of gluten, en zitten vol smaak. Van een heerlijk ontbijt tot relaxed diner, in dit boek vind je snel je eigen favoriet. Plus een hoofdstuk vol ‘on the go’-recepten, voor school, je training of een gezellige picknick.

Waarom (H)eerlijk makkelijk?
Koken is nog steeds niet mijn sterkst kant en tijd ervoor maken vind ik nog het ergste dus 125 recepten in minder tijd dan een pizza bestellen dat lijkt me wel wat. De inkijkpagina’s zien er ook veelbelovend uit en als je dan nog zet on the go recepten ben ik helemaal om want als dat saaie eten wat we standaard hebben mag wel eens anders.

Koop bij bol.com

Hadden we maar dezelfde taal gesproken van uitgeverij Rubinstein
Met het decor van de landschappen uit de Eerste Wereldoorlog als uitgangspunt trekken Creyghton en Van Duijnhoven visueel én literair parallellen vanuit het verleden naar het heden. Ze worden daarin bijgestaan door een keur van Nederlandse– en Vlaamse auteurs die het voormalig oorlogslandschap, dat op verstilde wijze voorbijkomt in de fotografische werken van Creyghton, voorzien van klank en verhaal;

Waarom hadden we maar dezelfde taal gesproken?
Dit lijkt me een indrukwekkend foto boek waar er anders wordt gekeken naar plekken die wij nu zien.

Koop bij bol.com

Beweeg – Arie Boomsma van Uitgeverij Over Amstel

Arie wil iedereen in beweging krijgen om een gezonde en gelukkige levensstijl te ontwikkelen. In dit boek behandelt hij samen met trainers en coaches van de Vondelgym de meest voorkomende obstakels die mensen ondervinden om in beweging te komen, zoals lange werkdagen, weinig energie, een druk gezin. Om die te verhelpen staat Beweeg! vol praktische tips, inspirerende praktijkverhalen, diverse sportoefeningen (van boksbal en yogamat tot hardloopschema’s) en gezonde recepten (van frisse smoothies tot heerlijke salades).

Waarom Beweeg?
Het zal je niet ontgaan zijn dat ik best wel actief ben. Actief in de sportschool en actief met hardlopen. Dit boek past daar perfect bij want ook ik heb wel eens inspiratie en motivatie nodig en dat uit boeken halen is voor mij twee passies combineren.

Koop bij bol.com

Me zus & me zo – Rachel & Eva Stolk van Uitgeverij Kok
Me zus & me zo is een vrolijk zussenboek van Eva en Rachel Stolk. Ze vertellen alles over een van de belangrijkste relaties: die met je zus. Over de ruzies, de liefde en de vriendschap tussen zussen. Maar ook over het verlies van een zus, afstand nemen, stiefzussen en schoonzussen. Een leuk cadeau voor je zus, om elkaar nog beter te leren kennen.

Waarom me zus & me zo
Dit lijkt me een erg leuk boekje omdat ik ook een zus heb en het leuk vind om dingen over zussen te lezen.

Koop bij bol.com

Dit is een kleine greep uit mijn lijstje boeken
welke boeken heb jij op je want to read april staan deze maand?

Bewaren

Bewaren

Bewaren