want to read

Want to read augustus

Elke maand weer maak ik een lijstje met boeken waar ik naar uit kijk. Boeken die verschijnen in die maand. Niet alle boeken zal ik die maand aanschaffen, sommige zullen lang op mijn lijstje blijven staan. Toch deel ik elke maand graag mijn want to read lijstje met jullie. Wanneer ik ze niet meteen koop kan ik misschien jouw wel inspireren dat wel te doen. Lees je weer mee met mijn lijstje van uiteenlopende boeken.

Omdenken in communicatie – Berthold Gunster van Uitgeverij Lev
Omdenken in communicatie is het zusje van de bestseller Omdenken, waarvan meer dan 300.000 exemplaren zijn verkocht. Dit prikkelende boekje vol grappige en ontregelende illustraties laat zien hoe je de techniek van het omdenken kunt inzetten in allerlei situaties: op het werk, binnen de familie, met kinderen en in liefdesrelaties.

Waarom Omdenken in communicatie?
Wanneer ik de teksten van omdenken tegen kom op facebook of twitter vind ik ze altijd erg leuk. Het spoort ook aan om te gaan omdenken. Een boekje hierover lijkt me wel eens leuk.

Koop bij bol.com

De slaap revolutie  – Arianna Huffington van Uitgeverij Lev
We zitten midden in een ‘slaaptekortcrisis’ schrijft Arianna Huffington, medeoprichter en hoofdredacteur van The Huffington Post. En dat heeft grote gevolgen. Alleen door onze relatie met slaap te herstellen kunnen we de controle over ons leven terugkrijgen.

In De slaaprevolutie laat Arianna zien hoe slechte slaapgewoonten onze gezondheid, besluitvorming, werk, relaties, geluk en zelfs ons seksleven ondermijnen. Aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken beschrijft ze wat er precies gebeurt als we slapen en dromen, en hoe onder meer onze technologieverslaving ons slaapritme verstoort. Ze geeft bovenal waardevolle tips en aanbevelingen van toonaangevende wetenschappers, zodat we optimaal van de ongelooflijke kracht van slaap kunnen profiteren.

Waarom De slaap revolutie?
Steeds meer vind ik het interessant om te weten hoe dingen komen. Zo ook slaap of slaaptekort. Waarom ben je moe en wat kan je eraandoen. Hoe ontstaat er een ritme? Waarom ben je standaard om zeven uur wakker ook al lig je er net drie uurtjes in.

Koop bij bol.com

Narcotica – Emilie Schepp van Uitgeverij Fontein
Op het station van Norrköping wordt in een trein een dode vrouw aangetroffen. Ze is gestorven toen een van de bolletjes die ze smokkelde, openbarstte in haar maag. De vrouw blijkt de reis niet alleen afgelegd te hebben. Maar waar is de andere vrouw gebleven?

Officier van justitie Jana Berzelius wordt op de zaak gezet en al snel blijkt dat zij er persoonlijk meer bij betrokken is dan haar lief is. De verdenkingen wijzen in de richting van Danilo, de man met wie ze is opgegroeid maar die ze liever zou vergeten. Hij weet te veel over haar en met al die kennis is hij een direct gevaar voor Jana. Om haar verleden en haar toekomst te beschermen, moet ze Danilo vinden voordat de politie dat doet.

Waarom Narcotica?
Na Memento gelezen te hebben en te weten dat het daar niet eindigde keek ik al uit naar het volgende boek van Emilie Schepp. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat met Jana. Het tweede deel zou je zonder deel één kunnen lezen dus ben ik wel benieuwd hoe de rode lijn erdoorheen gaat komen.

Koop bij bol.com

Eetkalender – Francesca van Berk van Uitgeverij A.W. Bruna/Lev
Een kalender met 52 weekmenu’s en 260 recepten die gezond, snel en makkelijk zijn. Al vanaf kleins af aan is Francesca van Berk (1978) dol op eten. Na een carrière van 15 jaar in de reclamewereld begon ze met de foodblog Francescakookt.nl. Inmiddels helpt ze hiermee menig ouder iets lekkers en voedzaam op tafel te zetten waar het hele gezin van kan genieten.

Waarom de Eetkalender?
Aan inspiratie ontbreekt het ons vaak en met zoveel menu’s is er geen inspiratieloze dag meer.

Koop bij bol.com

Yoga geeft ruimte – Skadi van Paasschen van Uitgeverij Kosmos
Volledig in kleur en met veel foto’s geeft yogadocente en ex-stuntvrouw Skadi van Paasschen in haar boek ‘Yoga geeft ruimte’ uitleg over de nieuwste trend op yogagebied: Yin Yoga. Yin Yoga is een relatief jonge vorm van yoga, die snel aan populariteit wint. Deze vorm van yoga is erop gericht de spieren te ontspannen en verlichting te geven bij chronische pijn en emotionele klachten. De drie Yin yogalessen in dit boek helpen je om je emoties in balans te brengen, het zenuwstelsel tot rust te brengen en een diepe ontspanning van je lichaam te realiseren.

Waarom Yoga geeft ruimte?
Als aanvulling op mijn hardlooptrainingen is yoga erg goed. In dit boek vind je een yoga vorm die is gericht op de spieren te ontspannen en dat lijkt me perfect na een inspannende training.

Koop bij bol.com

Welk boek zou jij willen lezen?