read december

Want to read december

Deze want to read december wordt anders. Je zou denken, december is de maand van de cadeaus dus er gaan veel boeken uitkomen. Mis! In december komen er maar weinig boeken uit, althans boeken die mij interessant lijken. Voor mij stonden er helemaal geen boeken op mijn lijst van december genoteerd. Wat zijn dan mijn aanraders of wat ga ik jullie dan laten zien? Ik deel met jullie de boeken die ik ga lezen deze maand en waar je binnenkort een recensie van kan verwachten.

Er ligt een hele stapel boeken op me te wachten. Creatieve boeken, leesboeken, kook-actieveboeken echt van alles wat. Ik heb zin om in alle boeken te duiken maar tegelijk dat gaat gewoon niet natuurlijk. De komende maand hoop ik toch wel onderstaande boeken te kunnen lezen. Ik heb dit jaar dan echt veel boeken gelezen. Mijn Goodreads/Hebbanchallenge van 50 boeken ben ik al overheen gegaan en de 60 wordt zelfs bijna aangetikt.

De winterkinderen – Rowan Coleman van Uitgeverij Boekerij
Met de geboorte van de tweeling Bea en Stan is de kinderwens van Olivia en Dan Felbeck na jaren eindelijk uitgekomen. Dan verliest Dan zijn baan en biedt zijn oudste vriendin Francesca hun huisvesting aan. Haar schatrijke echtgenoot heeft net Renniston Hall gekocht, een gigantisch, eeuwenoud landhuis dat ooit een chique kostschool was. Dan en Olivia mogen gratis in een opgeknapte vleugel wonen tijdens de renovatie. Dan en Olivia zijn blij met het aanbod, tot Francesca zelf ook in Renniston Hall arriveert – en ze is niet van plan om weg te gaan. Wat is er tijdens hun studententijd precies voorgevallen tussen Dan en Francesca? En wat is haar relatie tot de kinderen? Olivia begint zich af te vragen hoe goed ze Dan eigenlijk kent, en of hun perfecte leven niet gebaseerd is op een grote leugen. En ook Renniston Hall heeft geheimen, en begint die langzaam prijs te geven…

Waarom De winterkinderen?
Een gebouw met geheimen. Zou het zo zijn als het boek Het huis op de heuvel, die sfeer. Dit lijkt me een heerlijk boek om op de bank onder een dekentje mee weg te kruipen. De voorkant van het boek is echt ook in de sfeer van nu.

Koop bij bol.com

Een nieuwe horizon – Robyn Carr van Uitgeverij Harper Collins
Vanessa heeft een zware tijd achter de rug: binnen een paar maanden heeft ze haar echtgenoot verloren en is ze bevallen van hun zoon. Nu haar leven in rustiger vaarwater is gekomen, begint ze te beseffen dat de man die er steeds voor haar was in die moeilijke periode inmiddels meer voor haar is geworden dan zomaar een vriend. Helaas lijkt hij niet hetzelfde voor haar te voelen… Voor Paul Haggerty is het niet meer dan logisch dat hij de vrouw van zijn beste vriend heeft bijgestaan in haar verdriet. Gemakkelijk was dat niet, want hij is al jaren heimelijk verliefd op haar. Nu heeft hij het gevoel dat er iets is opgebloeid tussen hen. Alleen heeft hij het idee dat hij zijn overleden vriend verraadt als hij iets met haar zou beginnen. Net wanneer hij voor zijn gevoelens durft uit te komen, gooit een andere vrouw roet in het eten.

Waarom Een nieuwe horizon?
Robyn Carr boeken lees ik graag in de winter, met de kerstboom op de achtergrond wegduiken in een andere wereld. Een wereld waar ik helemaal in kruip, Virgin River ken ik of ik er ben geweest.

Koop bij bol.com

 

Tegelsprookjes – Susan Smit van Uitgeverij Over Amstel
‘In je kracht staan.’ ‘Het is zoals het is.’ ‘Volg je passie.’ Het staat op theezakjes, klinkt uit duizenden monden, staat geschreven tegen de achtergrond van een spiegelglad meer op Instagram en Facebook. Ze klinken zo mooi en verlicht, die spirituele oneliners. Maar wat zeggen we eigenlijk? En is het waar? Susan Smit toetst, keurt, fileert en onderzoekt hoe je de uitgewrongen uitdrukkingen zo kunt draaien dat je er weer frisse inspiratie van kunt krijgen.

Waarom Tegelsprookjes?
Het boek ziet er zo leuk en vrolijk uit. Hierin wil je gewoon bladeren, lezen en kijken

Koop bij bol.com

Grenzeloos Gezond – Ellen Hoog van uitgeverij Carrera
In Grenzeloos gezond laat tophockeyster Ellen Hoog zien dat je altijd en overal ter wereld fit kunt zijn door gezond te eten en te blijven bewegen. Geïnspireerd door haar vele trainingsstages, oefenduels en toernooien in Buenos Aires, Kaapstad, Peking, Sydney en Londen, ultieme relaxweekjes op Ibiza en een geweldige roadtrip door de USA – brengt Ellen 45 makkelijke, gezonde recepten én 36 uitdagende sportoefeningen, plus allerhande praktische tips voor onderweg.

Waarom Grenzeloos Gezond?
Ik wil recepten gaan proberen en een aantal oefeningen doen. Het boek ziet er weer mooi uit en boordevol lekkers
Koop bij bol.com

Een liefde in Rome – Mark Lamprell van uitgeverij AW Bruna
De jonge kunstenares Alice reist niet alleen naar Rome voor inspiratie, maar ook voor een laatste avontuur, voordat ze zich settelt met haar verloofde. Bestaat er zoiets als liefde op het eerste gezicht, en zou zij het ooit meemaken? Meg en Alec zijn in Rome voor een romantische vakantie. Die kunnen ze wel gebruiken sinds hun drukke leven met kinderen en carrières het heeft gewonnen van de romantiek. Constance en Lizzie zijn in Rome om de as te verstrooien van Henry, Constances geliefde echtgenoot en Lizzies broer. Constance en Henry hebben elkaar tientallen jaren geleden leren kennen in Rome, maar Lizzie weet niet wat het echte verhaal is achter die ontmoeting – en welke geheimen hun reis aan het licht zal brengen…

De verteller van dit verhaal is Rome zelf. Een stad met honderden jaren geschiedenis. Een stad waar geliefden elkaar vinden…

Waarom Een liefde in Rome?
Rome heeft mijn hard verovert en dan een verhaal die zich afspeelt in deze mooie stad dat lijkt me zo fijn om te lezen. Even terug naar de straatjes maar dan door middel van een boek in mijn handen
Koop bij bol.com

 

Rosegaert trilogie – Gerda van Wageningen van uitgeverij Zomer & Keuning
De Rosegaert trilogie behoort tot het beste werk van Gerda van Wageningen. Het heeft alles waar de auteur om geliefd is: romantiek, historie en intrige. De trilogie begint in het jaar 1880, een rampjaar voor jonkheer Theodoor van der Lek Boeije. Zijn zoon wordt betrapt op een oneerlijkheid en Theodoor is genoodzaakt hem naar Indië te sturen. Het schitterende huwelijk dat hij voor zijn dochter Louise heeft geregeld, schijnt de jonge freule slechts met weerzin te vervullen. Theodoors oogappel, de elfjarige Jeanne, baart hem eveneens de nodige zorgen. Als bovendien zijn vrouw ziek wordt, is de ellende compleet. Maar ondanks alle sores is het leven op Rosegaert goed en mooi – grotendeels dan toch. Gerda van Wageningen verweeft in de Rosegaert trilogie op vernuftige wijze het persoonlijke met het universele, waardoor ook lezers van nu zich zullen herkennen in de rijke personages van ruim honderd jaar geleden.

Waarom Rosegaert trilogie?
Ik kan me herinneren dat mijn moeder boeken van Gerda van Wageningen las vroeger. Volgensmij heb ik er zelf ook al eens één gelezen. In deze trilogie ben ik al begonnen en het is een heerlijk verhaal. Ouderwets maar zo lekker

Koop bij bol.com

Master your Mindset – Michael Pilarczyk van uitgeverij Invictus Publishing
Michael Pilarczyk schreef een persoonlijk verhaal over inzicht, bewustzijn en de kracht van gedachten. Hij vertelt hoe een plaatjesdraaier van Radio 538 zakenman werd en nu duizenden mensen inspireert als leraar in levenskunst. Zijn filosofie en strategie ontwikkelde hij in de afgelopen vijfentwintig jaar op basis van eigen ervaringen en hij liet zich inspireren door Napoleon Hills Think and Grow Rich en door Quantum Leap Advantage van zijn zakelijk mentor Dan Peña.

‘Het recept voor een gelukkig en succesvol bestaan is eenvoudig: doe wat je écht leuk vindt en word daar heel goed in.’

Waarom Master your mindset?
Ik kreeg een mailtje van de uitgever of ik Master your mindset wilde lezen. Dat wilde ik maar wat graag. Ik ben in dit boek al bezig en de eerste zinnen en woorden zijn al fijn. Het boek leest gemakkelijk en ik ben benieuwd wat ik er van ga leren of inzien. Naast lezen is er ook een aantal lessen en video’s. Een interactief boek waar je dus wat moet gaan doen.

Koop bij bol.com

 

 

Welke boeken hoop jij deze maand te lezen?

Bewaren