Want to read februari

Want to read februari

Boeken, elke maand worden er weer nieuwe boeken uitgegeven en nieuwe toegevoegd aan mijn want to read lijstje. Mijn Want to read februari lijstje bevat weer vele mooie, leuke en inspirerende boeken. Benieuwd welke boeken ik toe voeg aan mijn lijstje lees dan mee want wie weet voeg jij er dan ook nog een paar toe.

Annemerel de Jongh – Live Love Run
Annemerel de Jongh was nooit bijzonder sportief, totdat ze op haar 17e het hardloopvirus te pakken kreeg. Nu maakt niets haar gelukkiger dan het lopen van marathons. Hoe ze van hardloophater hardloopliefhebber is geworden vertelt ze in Live, Love, Run. Aan de hand van persoonlijke anekdotes, praktische tips en recepten vertelt ze je alle ins en outs van het hardlopen: hoe je het beste kunt beginnen, hoe je het volhoudt, wat je aantrekt, hoe je zorgt dat je geen blessures krijgt (en wat je moet doen als je er toch mee te maken krijgt) en nog veel meer. Na het lezen van dit boek kun je niet anders dan je hardloopschoenen aantrekken en van start gaan.

live-love-run

Waarom Live Love Run?
In mijn hardloopinspiartieboek op de eerste pagina zit een artikel uit de metro. Dit artikel is door Annemerel geschreven en was voor mij zo’n herkenbaar stuk en heerlijk geschreven, ter inspiratie uitgeknipt en opgeplakt. Wil je de column lezen dat kan op bladzijde 9. Haar blog volg ik (net zoals velen) al jaren (een stille volger die heel af en toe reageert). Ik ben heel benieuwd naar haar ins en outs over hardlopen en dat ze me kan motiveren vaker mijn hardloopschoenen aan te trekken want ik vind het best lastig weer de kilometers te verlengen. 18 februari gaan Rianne en ik naar de boekpresentatie van Annemerel.

born-to-run

Jojo Moyes – Een leven na jou
Jojo Moyes, de auteur van de hit ‘ Voor jou’ schreef ‘Een leven na jou’. Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?

Waarom Een leven na jou?
Voor jou heeft me aan het huilen gebracht, zelfs na het even weggelegd te hebben en verder te gaan huilde ik verder. Ik ben zo benieuwd hoe Een leven na jou is en hoe het verder gaat met Lou. Vanaf het moment dat ik weet dat het boek komt kijk ik er al naar uit.

voor-jou

Colleen Hoover – Misschien ooit
Misschien ooit van Colleen Hoover neemt je mee in de onwaarschijnlijke liefde tussen een dove singer-songwriter en het meisje dat hem uit zijn writer’s block helpt. Een heerlijk boek voor iedereen die houdt van een Amerikaanse setting, knetterende vonken en een achtergrond van songteksten en muziek. Auteur Colleen Hoover bracht samen met Griffin Peterson een soundtrack uit met de nummers uit Misschien ooit, gratis te beluisteren op maybesomedaysoundtrack.com. Dus kruip op de bank, druk op play, sla het boek open en beleef Misschien ooit.

Waarom Misschien ooit?
De naam Colleen Hoover zie ik vaak voorbij komen bij andere bloggers en op twitter. Dit maakte me nieuwsgierig. Het persbericht zelfs nog meer aangezien daar vele positieve reacties in stonden van vooruitlezers. Young Adult en New Adult boeken veroveren de laatste tijd mijn hart met hun genre. Ze zijn heerlijk romantisch en fijn om te lezen. Ik ben erg benieuwd wat ik van Misschien ooit ga vinden.

Dalton Wong – Het feel good plan
Word gezond, gelukkig en slank in slechts 15 minuten per dag met Het Feel Good Plan van Dalton Wong. Deze supercoach begeleidde talloze sterren op het gebied van voeding, beweging en lifestyle. Wong heeft veel beroemde cliënten, onder wie Amanda Seyfried en Jennifer Lawrence, die het voorwoord schreef. Het Feel Good Plan is een makkelijk vol te houden formule van 12 weken, waarbij aandacht besteed wordt aan voeding, beweging en ontspanning. De insteek is eenvoudig: als je je goed voelt, zie je er ook beter uit. Door slechts 15 minuten per dag aan jezelf te besteden, word je een ander mens, zowel van binnen als van buiten!

Om een indruk te krijgen van Het feel good plan kan je het Inkijkexemplaar bekijken.

dalton

Waarom Het feel good plan?
Slank hoeft niet van mij maar gezond en gelukkig vind ik wel enorm fijn en als dat kan door 15 minuten per dag iets te doen dan wil ik dat graag proberen. Dalton Wong is niet de minste persoon want hij trainde Jennifer Lawrence voor X-men the first class en het lichaam van Jennifer Lawrence is echt enorm mooi (daar trainde ze dan ook wel heel veel uur voor). Zelf kan ik zeker goede tips gebruiken om gezond, gelukkig en slank te worden in 15 minuten per dag want de laatste maanden door het minder trainen voel ik me wat minder energiek maar ook mijn conditie lijkt af te nemen en 15 minuten per dag moet toch makkelijk kunnen om wat te doen.

Kirigami – snij en vouwkunst met papier
Kirigami gaat een stapje verder dan origami. Origami staat voor de Japanse papiervouwkunst, terwijl het bij kirigami ook om de snijkunst gaat. In het boek Kirigami staan 40 kaarten en andere projecten in 3D; van pop-upkaarten voor alle gelegenheden, cadeaudoosjes tot kerstdecoraties. Alle kirigami-projecten zijn voorzien van snij- en vouwschema’s en duidelijke foto’s om zelf na te maken.Kirigami is een ideale papierhobby voor kaartenmaaksters en liefhebbers van origami-vouwen die toe zijn aan een nieuwe uitdaging! De duidelijke basisuitleg maken dit boek geschikt voor alle niveaus.

kirigimi

Waarom Kirigami?
Ik hou van papier, en hier creatief mee zijn op een nieuwe manier is lijkt me erg leuk. Kirigmi ziet er erg leuk uit en ik ben gek op het maken van cadeaudoosjes of leuke kaartjes. Het zou niet alleen een geschikt boek zijn voor mij maar ook voor mijn vader die erg creatief is met papier en kaarten maken.

Naar welk boek kijk jij uit deze maand?

Bewaren