read

Want to read januari 2018

Het nieuwe jaar is aangebroken en bij mij op mijn wensen lijstje staan voor de eerste maand wel een aantal boeken. Voor ik deze boeken kan gaan lezen heb ik nog wel een paar boeken te lezen van vorig jaar. In de want to read voor januari staan hele diverse boeken van een thriller tot mindfulness wat we kunnen leren van katten.

Het donkerste water – Sharon Bolton van Uitgeverij A.W. Bruna

Lacey Flint heeft een woonboot op de Theems betrokken, en begint deel uit te maken van de kleurrijke gemeenschap die in Londen op de rivier woont. Elke dag zwemt ze ook in de Theems. Op een vroege zomerochtend vindt ze tijdens het zwemmen een in doeken gewikkeld lichaam van een jonge vrouw. Het lijkt toeval – Lacey werkt sinds kort bij de rivierpolitie en weet hoeveel lichamen er elk jaar uit de Theems gevist worden. Maar onderzoek lijkt aan te tonen dat dit lichaam bedoeld was voor haar om te vinden. Ook al is ze geen inspecteur meer, ze kan niet anders dan zich met deze zaak bemoeien…

Waarom Het donkerste water?

De boeken van Sharon Bolton zijn fijn om te lezen. Het eerste boek wat ik las van Sharon Bolton was Nachtmerries en dat vond ik echt een super goed boek. Kleine zwarte leugens is het tweede boek wat ik las en is zeker beter, spannender en gecompliceerder. Een echte aanrader om te gaan lezen. Hierdoor ben ik enorm benieuwd naar Het donkerste water, kan het Kleine zwarte leugens overtreffen?

Koop bij bol.com

Eens gegeven – Charlotte de Monchy van Uitgeverij Boekerij

In Felines leven is er ruimte voor verbetering: ze woont anti-kraak in een krakkemikkig voormalig hotel. Op papier heeft ze haar droombaan: taxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Helaas geeft haar baas alle interessante klussen aan zijn zoon en laat hij de slaapverwekkende taken aan Feline over.

Als Feline een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City. Het kitscherige schilderijtje dat hij haar ten afscheid voor de grap cadeau geeft, blijkt een tweede, veel waardevoller schilderij te verbergen: een onontdekte Breitner, iets wat Teun duidelijk niet wist. Als ze het verkoopt, kan Feline het geld héél goed gebruiken om het huis op te knappen. En ze ziet Teun toch nooit meer, dat weet ze zeker. Tot een Engelse zakenbank de Amsterdamsche Veiling inhuurt om voor zijn nieuw te openen Nederlandse vestiging een kunstcollectie samen te stellen. En de bankier die het project leidt, wil alleen werken met Feline…

Waarom Eens gegeven?

Dit lijkt me een heerlijk romantisch verhaal en na eerder boeken gelezen te hebben met een schilderij erin verwerkt trekt dit me erg aan. Welke boeken dit waren van Jojo Moyes maar natuurlijk ook de drieluik van Astrid Harrewijn. Daarnaast heb ik goede reacties gehoord over deze schrijfster en ben ik daarom ook hele benieuwd naar dit boek.

Koop bij bol.com

Catfulness van Uitgeverij Boekerij

Mensen houden ervan om problemen voor zichzelf te creëren. Ik kom het elke dag tegen, mijn soortgenoten ook. Ze stoppen nooit, en een van hun favoriete taken is om meerdere dingen tegelijk te doen. Ze zijn altijd op zoek naar iets, alsof het leven dat ze hebben niet voldoende is. Ze zeggen dat ze op zoek zijn naar geluk: maar weten ze wel wat geluk is?

Ik vind dat het tijd wordt om jullie mensen de wijsheid bij te brengen. Wij katten kennen de kunst van het leven. We eten wanneer we honger hebben, we slapen als we moe zijn. Het urenlang wachten voor een muizenhol heeft ons geduld geleerd. Het staren naar een aquarium heeft ons meditatie gebracht. En wij weten hoe we onszelf moeten vermaken.

Catfulness is een mindfulness-programma voor menselijke wezens. Als zij meer kunnen leven zoals wij dat doen, dan zal de wereld een stuk serener zijn. Zoals Sigmund Freud zei: “Tijd die je doorbrengt met katten is nooit verspilde tijd’.

Waarom Catfulness?

Hoe een kat ons kan leren gelukkig en mindful te leven dat willen we toch allemaal weten! Als ik naar Donder kijk hoe hij zo lekker bij me kan liggen en de rust kan vinden wil ik dat ook zeker leren. Maar misschien kan ik Donder ook nog wat leren want met andere katten omgaan is nog een dingetje voor hem dan is hij totaal niet mindful. Sowieso is mindful zijn iets wat goed is om meer te leren.

Koop bij bol.com

Diverse boeken om deze maand naar uit te kijken.
Waar kijk jij naar uit in januari?