Want to read januari

Want to read januari

Een nieuw jaar met natuurlijk weer veel nieuwe boeken. Elke maand maak ik weer een lijstje van boeken die in die maand uitkomen. Deze maand zijn het leesboeken maar ook kookboeken en zelfs een boek die ik aan het lezen ben en gisteren pas gelanceerd is tijdens haar boekpresentatie.

Suzanne Peters – Exit USA – Uitgeverij Ellessy
Als Lana op een dag thuis komt, betrapt ze haar vriend Pascal met een andere vrouw. Ze toont geen genade en maakt het direct uit met hem. Wat volgt is een onzekere periode van eenzaamheid. Hoe kan ze haar leven weer opbouwen? Waar moet ze wonen? Hoe moet ze haar familie uitleggen dat ze Pascal écht niet kan vergeven? Om tot rust te komen boekt ze een groepsreis naar de Verenigde Staten. Een land dat ze altijd al eens wilde bezoeken. Drie weken lang rondreizen met mensen die niks van haar relatiebreuk weten. Daar heeft ze mooi de tijd om te bedenken wat ze met haar leven wil. Dan blijkt dat Pascal dezelfde reis heeft geboekt en hij is niet van plan Lana opnieuw te laten gaan…

Waarom Exit USA?
Ik hou van dit soort verhalen, lekker meeleven met de zorgen van de hoofdpersoon en liefdesverdriet is toch wel een mooi onderwerp en je kan er zoveel draaien aan geven en vooral dat Lana weg wil, op reis en ze Pascal dan daar ook nog tegen komt dat maakt me dan nieuwsgierig. Van dit boek kunnen jullie binnenkort een recensie verwachten.

Linda Bruins Slot – De dochter – Uitgeverij Kok
In de psychologische thriller ‘De dochter’ van Linda Bruins Slot ontdekt een jonge vrouw de diep verborgen geheimen van haar familie en loopt ze met open ogen in een val. Een heftig telefoontje zet Sofies leven op de kop: haar vader ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij is aangevallen door een onbekende man en van zijn nieuwe vrouw ontbreekt elk spoor. In de dagen die volgen doet Sofie een aantal schokkende ontdekkingen over haar familie, terwijl haar vader weigert te praten. Een rots in de branding is Matthijs, tegen wie ze letterlijk is aangelopen in het ziekenhuis. Hij laat zich niet afwimpelen en eigenlijk wil Sofie niets liever dan zich helemaal aan hem overgeven. Onwetend van de prijs die ze daarvoor zal moeten betalen.

Waarom De dochter?
Families en hun geheimen, een vader in het ziekenhuis en van zijn vrouw geen spoor te bekennen en dan ook nog een liefde die niet veel goeds zal betekenen.

Want to read januari

Julie Klassen – De schildersdochter – Uitgeverij Voorhoeve
De historische roman De schildersdochter van Julie Klassen draait om een knappe jongedame, twee broers, een miniatuurportret en een allesbepalende keuze. Sophie Dupont assisteert haar vader bij zijn werk als portretschilder; haar eigen werk houdt ze verborgen. In haar vrije uren wandelt ze langs de kliffen bij de kust van Devon waar zich vele schilders en dichters ophouden. Op een van die wandelingen ontmoet ze de knappe Wesley Overtree, de eerste man die haar vertelt hoe mooi ze is.

Kapitein Stephen Overtree is gewend om voor alle ellende op te draaien die zijn broer veroorzaakt. Ook dit keer heeft Wesley zich aardig in de nesten gewerkt. Hij heeft een meisje zwanger gemaakt en is met de noorderzon naar Italië vertrokken, op zoek naar een nieuwe muze. Om miss Dupont te behoeden voor een schandaal besluit Stephen haar een huwelijksaanzoek te doen. Sophie accepteert dit, maar krijgt ze daar geen spijt van als Wesley terugkeert.

Waarom de schildersdochter?
Weer eens heel wat anders dan de heden daagse liefdesperikelen. In een verhaal die in deze tijd afspeelt kan ik me lekker verliezen en fantaseren hoe het was omdat ik geen idee heb hoe het echt was.

Charlotte de Monchy – Enkeltje Ierland – Uitgeverij Boekerij
Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met doorgewinterde boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden.

William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij kan aantonen dat hij zijn wilde jaren in Londen definitief achter zich heeft gelaten. Daartoe zal hij zich moeten verloven met een ‘geschikte’ vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…

Waarom Enkeltje Ierland?
Dit is zo’n standaard liefdesverhaal waar je gewoon weet dat het goed komt maar niet hoe, wanneer en welke manier. Gegarandeerd voor een big smile tijdens het lezen lijkt mij.

Want-to-read-januari-1

Diana Henry – Gouden Kip – Uitgeverij Kosmos
In Gouden Kip: 120 recepten voor elke dag en elk moment van Diana Henry staan recepten voor kip, het meest veelzijdige stukje vlees. Van Vietnamese chilikip en gerookte kipsalade tot met granaatappel en feta gevulde geroosterde kip. Voor elk moment en elke gelegenheid, spectaculair lekker!

Waarom Gouden kip?
Wij eten soms wel 14 dagen achter elkaar kip, best wel op gevarieerde manieren maar meer inspiratie is toch altijd wel fijn en dan zijn 120 recepten toch wel genoeg.

David Bez – Superstarters – Uitgeverij Good Cook
Start de dag met een superontbijt! Het belang van een goed ontbijt wordt steeds meer onderstreept: na de nachtrust heeft het lichaam nieuwe energie nodig om er weer volop tegenaan te kunnen gaan. Superstarters laat je zien hoe je eindeloos kunt variëren en bovenal weinig tijd hoeft te spenderen aan het maken van je ontbijt. Start de dag met abrikozen, nectarines, walnoten en yoghurt. Of eet roggebrood met geitenkaas, blauwe bessen en vijgen. Varieer met maan-, hennep- of chiazaad en vervang de yoghurt eens door cottage cheese of crème fraîche.

Waarom Superstarters?
Het beschuitje/de boterham met vlokken die ik al zeker 25 jaar eet is niet genoeg voor een work-out of om mijn dag goed te starten tegenwoordig. Ik varieer steeds meer in mijn ontbijt maar wat is nu echt een goede start van de dag en wat zijn lekkere en goede combinaties. Na dit boek zal ik het zeker weten en niet meer elke morgen hetzelfde eten.

Welke boeken heb jij op je want to read lijstje staan voor deze maand?