read juni

Want to read juni

Juni de maand waarin ik jarig ben, waarin de zon hopelijk lekker veel gaat schijnen en we daarom weer lekker vaak in de zon kunnen zitten met een goed boek. Deze maand staan er vijf boeken op mijn want to read. Van een spannend boek naar een kinderboek en lifestyleboek. Er staat dus weer heel wat divers op mijn want to read juni lijstje.

Een heel divers lijstje zoals bijna elke maand en wie weet inspireer ik jullie om ook een boek van mijn lijst op te schrijven. Lees mee waarom ik onderstaande boeken wil lezen.

Grote kleine leugens – Liane Moriarty van Uitgeverij A.W. Bruna
Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood. Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het aller gevaarlijkst zijn…

Waarom Grote kleine leugens?
Grote kleine leugens lijkt me een spannend boek. Schoolpleinschandalen zijn vaak verhalen waar veel mensen bij betrokken zijn en waar de ene na de andere leugen verteld wordt en het gissen is naar de waarheid. Hoe is de persoon dood gegaan tijdens het ouderfeest? Waarom op het ouderfeest op school.
Koop bij bol.com

read juni

Dochter vermist – Mikalea Bley van Uitgeverij A.W. Bruna
Stockholm. Op een koude, regenachtige vrijdag in mei, verdwijnt het achtjarige meisje Lycke spoorloos. Alleen haar rugzakje wordt gevonden…  Op een steenworp afstand, in het hoofdkwartier van televisiezender TV4, volgt misdaadverslaggever Ellen Tamm het nieuws over de verdwijningszaak met grote belangstelling. Ellen raakt geobsedeerd door de zoektocht naar Lycke. Met elk uur dat verstrijkt voelt ze zich machtelozer. Gefrustreerd door corrupte politieagenten, het vreemde gedrag van de gescheiden ouders van Lycke en de ontmoedigende opmerkingen van haar collega’s probeert ze haar eigen emoties onder controle te houden en de zaak zo professioneel mogelijk te benaderen. Echter, Lyckes verdwijning raakt haar persoonlijk, door een gebeurtenis in haar eigen leven. De zaak dwingt haar de confrontatie aan te gaan met haar verleden.

De tijd dringt. Waar is Lycke?

Waarom Dochter vermist?
Bij A.W. Bruna komen er dit seizoen weer veel literaire thrillers en dit is er zo één die ik moet lezen. Een vermissing en iemand die helemaal in de vermissing wordt opgezogen dat beloofd een spannend verhaal te worden.

Koop bij bol.com

to read
Het grote gouden Fiep Boek – Fiep Westendorp van Uitgeverij Rubinstein
Wie wil dat nou niet? Een heerlijk dik Gouden Voorleesboek vol tekeningen van Fiep Westendorp. Wat een feest! Met o.a. Toermalijn, vele vrolijke Fiep-kinderen, het beroemde kattenduo Pim & Pom en nog veel meer dierentekeningen. Met: Pim & Pom – Poezenmanieren, Kinderfeestjes, Rijmpjes en versjes uit de gouden doos, Van lente tot winter en Het geheim van Toermalijn. 100 jaar Fiep Westendorp… dat verdient een groot Gouden Boek!

Waarom Het grote gouden Fiep boek?
Lees de tekst hierboven en dan zeg je als je vroeger ook opgegroeid bent met voorleesboeken gelijk ja die moet ik hebben.

Koop bij bol.com

want-to-read-2
Op de tweesprong van moeten en willen – Elle Luna van Uitgeverij A.W. Bruna/Lev
Iedereen kent de vraag: hoe kom ik erachter wat mijn ware roeping is? En als ik die gevonden heb, hoe blijf ik daar dan trouw aan? Elle Luna bestempelt dit moment als de tweesprong van moeten en willen. ‘Moeten’ is dat wat we denken te moeten doen of wat anderen van ons verwachten. ‘Willen’ is dat waar we van dromen, dat waar ons hart ligt.

Elle Luna’s eigen zoektocht naar haar diepste verlangens inspireerde haar tot het schrijven van een online manifest dat in korte tijd duizenden reacties opriep. In Op de tweesprong van moeten en willen heeft Elle Luna haar ideeën verwerkt tot een prachtig vormgegeven, inspirerend (cadeau)boek, voor iedereen die op zoek is naar zijn of haar ware passie of die voor een grote verandering in het leven staat.

Waarom Op de tweesprong van moeten en willen?
Een boek wat voor mij denk ik goed aansluit op de miracle morning, de sparkle en minder doen meer bereiken. De voorkant ziet er heerlijk creatief uit en daardoor ben ik nog nieuwsgieriger of dit ook in het binnenwerk zo is en of dit boek me weer dingen kan leren zoals de andere boeken tot nu toe al gedaan hebben.

Koop bij bol.com

want-to-read-3
On Life – Anna Nooshin van Uitgeverij Spectrum
Persoonlijke verhalen over fashion, beauty, reizen,vriendschap, zelfvertrouwen en de liefde.

Na haar succesvolle eerste boek On Top, lanceert Anna Nooshin nu On Life. In dit prachtig vormgegeven boek geeft Anna een inkijkje in haar waanzinnige leven. En gunt ze haar lezers een blik in haar polaroid-boeken, een archief dat ze de afgelopen tien jaar heeft opgebouwd. In On Life gaat Anna Nooshin in gesprek met de mensen die het dichtst bij haar staan. Op deze manier maak je op een heel persoonlijke manier kennis met haar inspiratiebronnen.

Eerlijk en authentiek als altijd laat Anna zien hoe ook jij je dromen waar kunt maken. Je wordt daarbij uitgedaagd om voor jezelf op te schrijven welke doelen je wilt bereiken en wat er op jouw bucketlist moet staan.

Waarom On Life?
On Top vond ik een inspirerend boek en Anna Nooshin is een inspirerende vrouw. Daarom ben ik ook benieuwd naar dit boek waar we al wat kijkjes achter de schermen hebben gehad in haar youtube video’s. Ik ben erg benieuwd naar dit nieuwe boek en hoe het eruit is komen te zien. Ik zie alleen online staan paperback en hoop dat het fout is en een hardcover is want ik vond het wel erg mooi van On top.

Koop bij bol.com

Welk boek staat op jouw lijstje?

Bron: Video via AW Bruna