Want to read maart 2018

Want to read maart 2018

Een roman, Young Adults en een creatief boek.

Nooit meer bang – Gaby Rasters van Uitgeverij Zomer & Keuning

Hoofdpersoon Louise uit “Nooit meer bang’ van Gaby Rasters heeft de mannen afgezworen. Maar dan ontmoet ze bij het ontbijt in haar Brusselse hotel Josh. Het is liefde op het eerste gezicht en ze rijdt hoteldebotel terug naar huis, terwijl hij naar het vliegveld gaat. In de auto belt ze haar beste vriendin om te vertellen over de ontmoeting. Die vraagt meteen: “Luister jij geen radio? Er is een aanslag gepleegd…’ Het is het begin van een zoektocht. Naar liefde, naar hoop, naar Josh, naar zichzelf. “Nooit meer bang’ is Gaby Rasters’ eerste standalone, na de trilogie “FOLLOW’, “LIKE’ en “SHARE’.

Waarom Nooit meer bang?

Van Gaby Rasters las ik al eerder een boek, namelijk Follow. De delen Like en share staan nog te wachten in de kast. Nooit meer bang lijkt me een heel actueel boek met een aanslag ik ben heel benieuwd hoe dat verwerkt wordt in een liefdesverhaal.

Koop bij bol.com

Nooit meer – Colleen Hoover van Uitgeverij Zomer & Keuning

‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met ‘Nooit meer’ een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.

Waarom Nooit meer?

Het eerste boek wat ik las van Colleen Hoover was ik erg onder de indruk van het gevoel wat ze kan leggen in een bijzonder verhaal daarom ben ik benieuwd of ik dit in een ander boek van haar weer zo ervaar.

Koop bij bol.com

maart

Creatieve tekentechnieken – Julia Woning van Uitgeverij BBNC

Julia Woning laat je zien hoe je met bepaalde technieken en het juiste kleurenpalet de mooiste kleurplaten, tekeningen en kunstwerken maakt. Bovendien leer je je eigen stijl ontwikkelen door het toevoegen van patronen, schaduw en lagen. Ook laat ze verschillende mixmedia zien, het gebruik van sjablonen, stempels en inkt.

– Veel achtergrondinformatie over materiaal en technieken
– Een perfecte balans tussen instructiepagina’s & inspirerende voorbeelden en witruimte om zelf te oefenen
– Landscape formaat geeft volop ruimte om te schetsen en uit te proberen

Waarom Creatieve tekentechnieken?

Leren en bij blijven leren is heel belangrijk, ik kan tekenen maar ben zeker niet de beste. Ik kan nog veel leren en daarom wil ik het  boek van Julia graag lezen en bekijken om meer te leren. Blijven ontwikkelen is heel belangrijk.

Koop bij bol.com
Achtergelaten – Suzanne Koster van Uitgeverij Clavis

Ze hadden gelogen. Allemaal. Vooral haar moeder. Die had het vanaf het begin geweten. Ze had het alleen niet verteld.

Jonka wordt op aandringen van haar stiefvader in een tehuis geplaatst. Vanaf dat moment heeft ze maar één doel: niemand tot last zijn en vooral niets vertellen over wat er thuis allemaal is gebeurd. Want ondanks alles wil ze zo snel mogelijk terug naar huis. Toch knaagt er wel iets. Haar moeder heeft haar immers gewoon laten vertrekken en ze komt ook nauwelijks op bezoek. Kiest ze voor Jonka of is haar nieuwe vriend belangrijker? Maar Jonka is een overlever. Met veel humor en zelfspot probeert ze overal waar zij woont er het beste van te maken. Na vele omzwervingen maakt zij zich los van haar moeder en kiest zij haar eigen weg, ondanks de pijn en het kille gevoel in de steek gelaten te zijn.

Achtergelaten is het vervolg op Zwarte lieveling, het aangrijpende verhaal van Saskia, halfzus van Jonka.

Waarom Achtergelaten?

Zwarte Lieveling was echt een goed boek. Hier mis je alleen het verhaal van Jonka en daar is dus een apart boek van. Doordat ik Zwarte lieveling gelezen heb ben ik benieuwd naar dit verhaal.

Koop bij bol.com

Diverse boeken om deze maand naar uit te kijken.
Waar kijk jij naar uit in maart?