read november

Want to read november

De want to read november staat vol met mooie titels. Alleen de covers zijn al prachtig en trekken mijn aandacht volledig. Het is weer een mengeling van fijne boeken om in weg te kruipen, inspirerende teksten tot een kerstboek.

De winterkinderen – Rowan Coleman van Uitgeverij Boekerij
Met de geboorte van de tweeling Bea en Stan is de kinderwens van Olivia en Dan Felbeck na jaren eindelijk uitgekomen. Dan verliest Dan zijn baan en biedt zijn oudste vriendin Francesca hun huisvesting aan. Haar schatrijke echtgenoot heeft net Renniston Hall gekocht, een gigantisch, eeuwenoud landhuis dat ooit een chique kostschool was. Dan en Olivia mogen gratis in een opgeknapte vleugel wonen tijdens de renovatie. Dan en Olivia zijn blij met het aanbod, tot Francesca zelf ook in Renniston Hall arriveert – en ze is niet van plan om weg te gaan. Wat is er tijdens hun studententijd precies voorgevallen tussen Dan en Francesca? En wat is haar relatie tot de kinderen? Olivia begint zich af te vragen hoe goed ze Dan eigenlijk kent, en of hun perfecte leven niet gebaseerd is op een grote leugen. En ook Renniston Hall heeft geheimen, en begint die langzaam prijs te geven…

Waarom De winterkinderen?
Een gebouw met geheimen. Zou het zo zijn als het boek Het huis op de heuvel, die sfeer. Dit lijkt me een heerlijk boek om op de bank onder een dekentje mee weg te kruipen.

Koop bij bol.com

Boek voor mijn dochters – Rowan Coleman van Uitgeverij Boekerij
De naam van je eerste kind. Het gezicht van je geliefde. Je eigen leeftijd. Je adres… Stel dat je herinnering aan al deze doodgewone dagelijkse dingen ineens zou beginnen te vervagen? Hoe ga je dan door het leven? Kun je je kinderen nog grootbrengen? Opnieuw verliefd worden? Als Claire, moeder van twee dochters, een van drie en een van twintig, haar herinneringenboek begint te schrijven, weet ze al dat dit boek vol aantekeningen, fragmenten en anekdotes over niet al te lange tijd het enige zal zijn dat haar dochters en haar echtgenoot nog van haar hebben. Maar hoe vindt ze de kracht om het verleden te koesteren en vast te houden nu de toekomst als los zand door haar vingers glipt?

Waarom Boek voor mijn dochters?
Dit lijkt me een heel mooi en emotioneel boek. Hoe ga je schrijven over vroeger en nog genieten van het nu terwijl je weet dat je dat dalijk niet meer weet.

Koop bij bol.com

Tegelsprookjes – Susan Smit van Uitgeverij Carrera
‘In je kracht staan.’ ‘Het is zoals het is.’ ‘Volg je passie.’ Het staat op theezakjes, klinkt uit duizenden monden, staat geschreven tegen de achtergrond van een spiegelglad meer op Instagram en Facebook. Ze klinken zo mooi en verlicht, die spirituele oneliners. Maar wat zeggen we eigenlijk? En is het waar? Susan Smit toetst, keurt, fileert en onderzoekt hoe je de uitgewrongen uitdrukkingen zo kunt draaien dat je er weer frisse inspiratie van kunt krijgen.

Waarom Tegelsprookjes?
Dit lijkt me een heerlijk inspiratie boek wat mooi is vorm gegeven. Kijk naar de kaft die is toch al zo vrolijk en leuk.

Koop bij bol.com

Dubbel zes – Daphne Deckers van Uitgeverij The house of Books
Karlijn Brinkmeester raakt op één dag alles kwijt wat haar dierbaar is: de nalatenschap van haar ouders, haar relatie, zelfs haar geliefde huis aan de Orthoskade 66. Zonder de financiële hangmat waar ze jaren in heeft gelegen, moet Karlijn nu écht de mouwen opstropen en een nieuwe toekomst voor zichzelf bewerkstelligen. Maar al snel raakt ze verstrikt in twee mannen én in twee identiteiten. Wie is de echte Karlijn Brinkmeester? En hoe lang zal het duren voordat de waarheid naar buiten komt?

Waarom Dubbel zes?
Daphne Dekkers is gestopt bij Boulevard om te gaan schrijven, echt schrijven en niet tussendoor een boek schrijven. Ik ben erg benieuwd naar haar boek, van haar korte verhalen heb ik al wat gelezen en genoten.

Koop bij bol.com

Lawine gevaar – Suzanne Vermeer van Uitgeverij A.W. Bruna
Advocate Chantal Donkers breekt definitief door als succesvol strafrechtadvocate na het winnen van een spraakmakende zaak die veel media-aandacht genereert. Ineens hoort ze bij ‘de groten’ en is ze een graag geziene gast in nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Dat de roem ook een keerzijde heeft, ontdekt ze als ze te maken krijgt met een stalker.
Om even te ontsnappen aan alle stress en drukte boekt Chantal een skivakantie naar Zwitserland met haar vriend Niels. Maar een week voor vertrek gaat ’s avonds de deurbel. Er staat een meisje op de stoep dat beweert de dochter te zijn van Chantals jongere zus Amber. De zus met wie ze al ruim tien jaar geen contact meer heeft. Het meisje stelt zich voor als Fenna en stapt naar binnen met de woorden: ‘Mama zegt dat ik bij jou veilig ben.’

Waarom Lawine gevaar?
De boeken van Suzanne Vermeer vind ik heerlijk. Geen moeilijke literatuur maar een spannend boek waar ik vaak op een dwaalspoor wordt gezet, van gedachten verander, weer terug kom bij verdachte één en dan is het toch een nader.

Koop bij bol.com

Net als Anne – Uggbert – Ingrid Robers van Uitgeverij Rubinstein
Anne Frank leefde in een wereld waar de overheersers vergeten waren wat lachen, plezier maken en liefde was. Boosheid, duisternis en oorlog domineerden. Net als Anne, werden miljoenen moeders, vader, dochters en zonen gedood omdat bepaalde mensen hen niet mochten. Gelukkig liet Anne de wereld iets na: haar geweldige dagboek. De rijmen in dit boek zijn geïnspireerd op Annes gedachten en dromen over alle dingen die ze zo graag zou willen doen, maar niet kon. Dit boek gaat over liefde, blijdschap, vrijheid en nog meer zaken die ons gelukkig maken. Misschien helpt het je het leven lichter te maken op de dagen die zwaar aanvoelen – net als Anne dat deed

Waarom Net als Anne?
In de wereld waar we nu in leven is veel terreur en misdaad. Op tv komen er beelden voorbij die we eigenlijk niet willen zien, we willen lachen en plezier maken. Hoe maak je plezier wanneer het slechte nieuws maar blijft stapelen. Anne Frank, wie kent haar niet, ze bleef optimistisch in een wereld die gewoon enorm erg was. Net als Anne lijkt me een mooi boekje en heel passend bij deze tijd.

Koop bij bol.com

Het sneeuwman bewaarblik – Raymond Briggs van Uitgeverij Rubinstein
In dit mooie bewaarblik (ideaal voor kerstkoekjes) vind je een miniprentenboek van het klassieke boek over de beroemdste sneeuwman ter wereld. Daarnaast is er ene activiteiten- & kleurboekje en een magische poster om in te kleuren en daarna aan je muur te hangen. en om helemaal in de sfeer te komen, zet je de dvd op en vlieg mee!

Waarom Het sneeuwman bewaarblik?
De kerst nadert en dan vind ik het heerlijk om in die periode kerstfilms en boeken te kijken en lezen. Van kinderboeken tot romans in kerstsferen. Van een kerst Disney tot een mooi kerstverhaal. De sneeuwman is zo’n verhaal wat bij de kerstperiode die eraan gaat komen volgende maand hoort.

Koop bij bol.com

Welke boeken zijn op jouw want to read lijstje erbij gekomen?