read oktober

Want to read oktober

De want to read oktober is een lijst om erg blij van te worden. Heerlijke boeken met recepten, nieuwe Jojo Moyes en een Frozen boek.

Lekker Miljuschka – Miljuschka Witzenhausen van Uitgeverij Kosmos
Miljuschka Witzenhausen deelt in Lekker Miljuschka haar succesrecepten met je: van easy-to-please-the-kids tot guilty-as-hell recepten. In Lekker Miljuschka deelt de 24Kitchen-chef haar favoriete recepten met jou. Zo deelt ze in dit kookboek het recept van haar superzondige cheesecake en andere guilty-as-hell recepten. Wil je je partner, kinderen, vriendinnen of gewoon jezelf iets lekkers voorzetten? Kook dan mee met deze goddelijke huisvrouw!

Waarom Lekker Miljuschka?
Miljischka heb ik zien koken bij het AH festival en dat vond ik erg leuk en gemakkelijk eruit zien. Wat ze maakt bij 24 kitchen ziet er ook altijd goed uit en daarom ben ik erg benieuwd naar deze inspiratie.
Koop bij bol.com

Feest – 24 kitchen van uitgeverij Lev
Een uitgebreid diner met Kerstmis, pepernoten voor Sinterklaas, de paasbrunch of een kinderpartijtje in de achtertuin: bij feest hoort lekker eten! Of je nu indruk wilt maken met een culinair meesterstuk, je moeder een heerlijk ontbijt op bed wilt brengen, snelle hapjes zoekt voor een spontane borrel of een verjaardagstaart wilt bakken, Feest van 24Kitchen heeft het antwoord.
In dit boek vind je meer dan 100 heerlijke recepten voor alle feestelijke gelegenheden. Daarnaast geven de 24Kitchen-chefs tips en hun signature dishes.

Waarom Feest?
Recepten van 24 kitchen zien er altijd zo lekker uit. Dat ik ze nu zelf zou kunnen maken met een feest boek is natuurlijk nog leuker.

Koop bij bol.com
Grenzeloos Gezond – Ellen Hoog van uitgeverij Carrera
In Grenzeloos gezond laat tophockeyster Ellen Hoog zien dat je altijd en overal ter wereld fit kunt zijn door gezond te eten en te blijven bewegen. Geïnspireerd door haar vele trainingsstages, oefenduels en toernooien in Buenos Aires, Kaapstad, Peking, Sydney en Londen, ultieme relaxweekjes op Ibiza en een geweldige roadtrip door de USA – brengt Ellen 45 makkelijke, gezonde recepten én 36 uitdagende sportoefeningen, plus allerhande praktische tips voor onderweg.

Waarom Grenzeloos Gezond?
Het eerste boek van Ellen Hoog heeft me geïnspireerd met gerechten en oefeningen. Daarom kijk ik nu ook uit naar haar volgende boek met meer inspiratie.
Koop bij bol.com

Carry on en Leef – Glennon Doy Melton van uitgeverij Kok
In een wereld van Instagramfilters en Photoshop is hier de frisse wind van Glennon Doyle Melton, de auteur van ‘Carry on en Leef’. Ze omschrijft zichzelf  als ‘bijna beschamend schaamteloos’ met een duidelijke missie: de waarheid vertellen. Oók als die pijnlijk is. In ‘Carry On en Leef blikt Glennon Doyle Melton terug op haar leven so far – ze is nog maar net veertig.Twintig jaar lang nam ze haar toevlucht tot overmatig eten, alcohol en drugs, totdat ze koos voor het leven. Met vallen en opstaan, dat wel. Haar (eigenzinnige) geloof speelt daarin een belangrijke rol. Vermakelijk, herkenbaar er vooral vol levenswijsheid, die Melton schijnbaar achteloos tentoonspreidt. Een inspirerend boek over compassie en kwetsbaar zijn.

Waarom Carry On en Leef?

Dit lijkt me een inspirerend boek. We leven inderdaad in een wereld vol instagramfilters en happy tweets. Dit omdat anderen niet willen horen hoe het echt gaat.

Koop bij bol.com

Dans met mij – Jojo Moyes van uitgeverij Fontein
In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs opa Henri, die zelf heeft gestudeerd aan le Cadre noir, een van de meest prestigieuze rijscholen in Frankrijk. Hij hoopt dat het Sarah een kans in het leven zal geven. Maar als het noodlot toeslaat staat Sarah er weer alleen voor. Natasha is advocate Jeugdrecht en raakt vaak te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar bijna ex-man Mac, maar nu komt hij tijdelijk weer wonen in het huis dat nog van hen beiden is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet en haar een helpende hand biedt, zet dit haar leven pas echt op z’n kop.

Waarom Dans met mij?
Jojo Moyes heeft me laten huilen bij Voor jou, laten genieten bij Een leven na jou en haar boeken zijn zo fijn daarom kijk ik uit naar dit boek.
Koop bij bol.com

Een liefde in Rome – Mark Lamprell van uitgeverij AW Bruna
De jonge kunstenares Alice reist niet alleen naar Rome voor inspiratie, maar ook voor een laatste avontuur, voordat ze zich settelt met haar verloofde. Bestaat er zoiets als liefde op het eerste gezicht, en zou zij het ooit meemaken? Meg en Alec zijn in Rome voor een romantische vakantie. Die kunnen ze wel gebruiken sinds hun drukke leven met kinderen en carrières het heeft gewonnen van de romantiek. Constance en Lizzie zijn in Rome om de as te verstrooien van Henry, Constances geliefde echtgenoot en Lizzies broer. Constance en Henry hebben elkaar tientallen jaren geleden leren kennen in Rome, maar Lizzie weet niet wat het echte verhaal is achter die ontmoeting – en welke geheimen hun reis aan het licht zal brengen…

De verteller van dit verhaal is Rome zelf. Een stad met honderden jaren geschiedenis. Een stad waar geliefden elkaar vinden…

Waarom Een liefde in Rome?
Rome heeft mijn hard verovert en dan een verhaal die zich afspeelt in deze mooie stad dat lijkt me zo fijn om te lezen. Even terug naar de straatjes maar dan door middel van een boek in mijn handen
Koop bij bol.com

Rosegaert trilogie – Gerda van Wageningen van uitgeverij Zomer & Keuning
De Rosegaert trilogie behoort tot het beste werk van Gerda van Wageningen. Het heeft alles waar de auteur om geliefd is: romantiek, historie en intrige. De trilogie begint in het jaar 1880, een rampjaar voor jonkheer Theodoor van der Lek Boeije. Zijn zoon wordt betrapt op een oneerlijkheid en Theodoor is genoodzaakt hem naar Indië te sturen. Het schitterende huwelijk dat hij voor zijn dochter Louise heeft geregeld, schijnt de jonge freule slechts met weerzin te vervullen. Theodoors oogappel, de elfjarige Jeanne, baart hem eveneens de nodige zorgen. Als bovendien zijn vrouw ziek wordt, is de ellende compleet. Maar ondanks alle sores is het leven op Rosegaert goed en mooi – grotendeels dan toch. Gerda van Wageningen verweeft in de Rosegaert trilogie op vernuftige wijze het persoonlijke met het universele, waardoor ook lezers van nu zich zullen herkennen in de rijke personages van ruim honderd jaar geleden.

Waarom Rosegaert trilogie?
Ik kan me herinneren dat mijn moeder boeken van Gerda van Wageningen las vroeger. Volgensmij heb ik er zelf ook al eens één gelezen. Het lijkt me een heerlijke trilogie.

Koop bij bol.com

De tragedie van LadenBrooke Manor – Melanie Dobson van uitgeverij Voorhoeve
Deze ontroerende roman speelt zich af op het Engelse platteland met zijn zachte zomeravonden, schattige cottages en weelderige tuinen vol vlinders. Midden in deze idyllische setting ontvouwt zich een mysterie die zich uitstrekt over drie generaties vrouwen. De waarheid komt aan het ligt als een vrouw terugkeert naar de plek waar ze opgroeide en daar zorgvuldig bewaarde geheimen over de geschiedenis van haar familie ontdekt; leugens, verboden liefde, ziekte en zelfs moord.

Waarom De tragedie van LadenBrooke Manor?
De tragedie van Lader Brook Manor lijkt me een boek die in de categorie van Sarah Ladd valt. Een boek op het Engelse platteland, geen mobiele telefoons en allerlei nieuwigheden. Lekker even terug in de tijd.
Koop bij bol.com

Het Gouden Frozen voorleesboek –  van Uitgeverij Rubinstein
In dit driedubbele dikke Gouden Frozen Boek zijn drie Frozen-verhalen gebundeld: Frozen, Frozen Fever, Een nieuw rendiervriendje. Waan je in het ijskoude koninkrijk Arendelle samen met Anna, Elsa, Olaf, Kristoff en Sven. Zet de verwarming maar vast een graadje hoger!

Waarom Het Gouden Frozen voorleesboek?
Disney boeken zijn zo leuk en super mooi getekend. Ik vind het leuk ze door te bladeren, te lezen en te bekijken. Frozen vind ik erg mooi, hoe Anna en Elsa getekend zijn past echt bij deze tijd. En ik blijf gewoon een zwak houden voor kinderboeken.

Welke boeken zou jij graag willen lezen?