read september

Want to read september

De want to read september staat bomvol. En dan ook echt bomvol. Gewoon twaalf boeken die erop staan en dat is volgens mij het meeste tot nu toe. Deze maand van een thriller naar een roman en van jeugdboek naar kookboek en inspirerend boek. Van alles wat en voor elke leeftijd wat wils. De lijst had korter gekund natuurlijk maar ik kon niet verder schrappen er zijn al veel boeken van de lijst afgehaald.

Het bloed kruipt – Stuart Neville van Uitgeverij A.W. Bruna
Nadat de destijds twaalfjarige Ciaran Devine bekende zijn stiefvader vermoord te hebben, ging er een schokgolf door het land. DCI Serena Flanagan, toen een ambitieuze jonge rechercheur, nam Ciarans geteugenis af n dagenlang gewerkt te hebben aan het winnen van zijn vertrouwen. Reclasseringsambtenaar Paula Cunningham, nu belast met de taak Ciaran te begeleiden bij zijn terugkeer in de maatschappij, vermoedt dat er meer achter de moordzaak zat dan de politie destijd heeft ontdekt. Ciarans bekentenis heeft zijn meerderjarige broer Thomas gered van een veel zwaardere straf, en Cunningham ziet dat Thomas nog steeds ene onnatuurlijk groot overwicht heeft over zijn jongere broer. Als ze met haar theorie naar DCI Flanagan stapt, begint het web van leugens rond de broers zich te ontrafelen, met mogelijk fatale gevolgen.

Waarom Het bloed kruipt?
Leugens die ontrafeld moeten worden heerlijk. Leugens kunnen je namelijk zo lekker op een dwaalspoor zetten terwijl je aan het lezen bent. Ik ben erg benieuwd naar deze literaire thriller van Stuart Neville. Echt zo’n boek om mee op de bank te kruipen, dekentje om mijn benen, drinken en koekjes binnen hand bereik en lezen maar.

Koop bij bol.com

Het recht van de sterkste – Carla Norton van Uitgeverij Fontein
Reeve werd jaren geleden door Daryl Wayne Flint ontvoerd en jarenlang in zijn kelder gemarteld. Inmiddels is ze hersteld van alle trauma’s, ze studeert en heeft haar leven weer op de rit. Flint zit opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis en lijkt een modelpatiënt te zijn. Maar ondertussen plant hij zijn volgende move. Wanneer hij ontsnapt weet hij binnen 24 uur iemand uit zijn verleden te vermoorden. Reeve’s ergste nachtmerrie wordt hiermee bewaarheid en ze wordt overspoeld door beelden die ze zich liever nooit meer had herinnerd. Hoe graag ze Flint ook wil vergeten, niemand kent hem zo goed als zij. Flint weet uit handen van de autoriteiten te blijven en laat een bloedig spoor van steeds meer slachtoffers achter zich. Reeve realiseert zich dat zij de enige is die hem kan stoppen…

Waarom Het recht van de sterkste?
Kijk alleen al naar die kaft die spreekt me zo erg aan en dan het verhaal. Reeve moet bij de zaak betrokken worden want ze is een overlevende van de misdaden van Daryl. Dit lijkt me een heel spannend en boeiend boek, confronterend voor Reeve en daardoor een extra gevoel dat aan het boek meegegeven kan worden.

Koop bij bol.com

Eet jezelf gezond – Melissa en Dallas Hartwig van Uitgeverij A.W. Bruna/Lev
Eet jezelf gezond schetst een helder en gebalanceerd langetermijnplan om de manier waarop je eet voor altijd te veranderen. In 2009 begonnen Melissa en Dallas Hartwig met hun website The Whole30, een programma dat er inmiddels voor gezorgd heeft dat duizenden mensen zijn afgevallen, beter slapen, meer energie hebben en een positiever zelfbeeld. Nog belangrijker: veel mensen zijn in deze dertig dagen van kwalen als diabetes, migraine, allergieën, hoge bloeddruk, acne en eczeem afgekomen. In deze New York Times-bestseller laten Dallas en Melissa de wetenschap zien achter The Whole30, op een simpele en toegankelijke manier. Ze geven je de handvatten om een gezondere levensstijl aan te meten en je verstoorde relatie met eten te herstellen.

Waarom Eet jezelf gezond?
In maart heb ik meegedaan aan de Real Meal Challenge voor het boek de real meal revolutie. Sommige dingen wat ik toen geleerd heb doe ik nu nog andere dingen niet. Toch ben ik nog steeds op zoek wat voor mij de beste manier van eten is om gezonder en fitter te zijn. In die zoektocht lijkt eet jezelf gezond mij een goed boek om nog meer te leren om gezond en goed te eten. Vooral na de zomerperiode waarin toch menig maal een bbq maaltijd of een makkelijke snelle hap naar binnen is geschoven.

Koop bij bol.com
Elke dag Ella – Ella Woodward van Uitgeverij Kosmos
Elke dag Ella’ van Ella Woodward biedt je inspiratie om iedere dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ella helpt om je keuken zo te organiseren dat gezond leven ook door de week zo min mogelijk inspanning en tijd kost. ‘Elke dag Ella’ biedt de heerlijkste recepten én een shopping list, en ze begrijpt dat je niet iedere dag veganistisch kunt eten of dat je wel eens zin hebt in pizza, koekjes of kaas. Geniet ervan, is haar boodschap, maar zorg voor balans en een gezonde basis.

Waarom Elke dag Ella?
Balans en een gezonde basis in eten lijkt me super en ik denk dat met Elke dag Ella ik daar veel inspiratie door krijg. Daarnaast staat er voorop makkelijk en snel en dat is waar ik van hou. Niet uren in de keuken staan maar gezond, snel en makkelijk. De perfecte combinatie.

Koop bij bol.com

Volgens Fiep – Joyce Roodnat van Uitgeverij Rubinstein
Het werk van Fiep Westendorp is nog altijd springlevend. Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Voor Volgens Fiep liet journaliste Joyce Roodnat zich inspireren door de veelzijdigheid van het werk van Fiep Westendorp. Bij honderd illustraties van Westendorp, zowel in kleur als zwartwit, schreef Roodnat wijsheden en levenslessen.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet.
Ik zie namelijk niks.
Want ik kan mijn bril niet vinden.
En dat houd ik maar eens zo.

Er zijn dingen in de werkelijkheid die ik niet hoef te weten.
Mijn hart is licht als een veertje,
mijn geest vrolijk als een vogeltje.
Dus wat zal ik me opwinden.

Waarom Volgens Fiep?
Lees de tekst hierboven van Ik zie. Dat alleen al maakt mij benieuwd naar de andere teksten in dit boek. De illustraties van Fiep vind ik altijd erg leuk en daarom lijkt me dit een heerlijke combinatie een Fiep voor volwassenen. Al had het een Fiep geweest voor kinderen dan had ik het ook graag gelezen.

Koop bij bol.com

De ijsmuts van Prins Karel – Han G. Hoekstra van Uitgeverij Rubinstein
In De ijsmuts van Prins Karel en veel meer zijn een aantal van Han G. Hoekstra’s beste op rijm gezette ballades bijeengebracht, aangevuld met een paar kortere versjes, en geïllustreerd door Fiep Westendorp

Waarom De ijsmuts van Prins Karel?
De grootste reden dat ik dit boek zou willen lezen, bekijken is de illustraties van Fiep Westendorp. Het is het jaar van Fiep en dat kan je in de boeken die uitgegeven worden merken ook en dat is dus echt super leuk. Dit boek komt in twee versies. Een cadeau versie met een BARTS muts erbij en een gewone versie. De cadeau versie lijkt me wel ontzettend gaaf aangezien hij in een mooie doos zit echt een plaatje om te zien. Een soort collectors edition vind ik het.

Koop bij bol.com

Niet minder – Jose Vriens van Uitgeverij Zomer & Keuning

In Niet minder van José Vriens valt lerares Kim als een blok voor Michael, de vader van een leerling in haar klas. Het kan helaas niks worden, want hij is getrouwd. Maar Michael, die haar gevoelens beantwoordt, weet haar toch te verleiden tot een affaire. Een ontdekking kan niet uitblijven. Wanneer dat gebeurt, wordt Kim op staande voet ontslagen. En Michael? Die gaat verder met zijn vrouw en kinderen. Heeft ze voor deze man nu alles op het spel gezet? Niet minder van José Vriens is een moderne feelgoodroman vol vaart.

Waarom Niet minder?
Een feelgoodroman in de periode dat we naar de herfst toe gaan. Waar we nog warme avonden hebben maar met een boek en een dekentje het heel fijn is. Dit boek lijkt me daar een heerlijk boek bij een boek met liefde en bedrog, heerlijk.

Koop bij bol.com
De winkel in Blinkettstreet – Sarah Ladd van Uitgeverij Voorhoeve
De winkel in Blinkett Street van Sarah Ladd: in het Engeland van het begin van de negentiende eeuw, zetten twee jonge mensen zich af tegen hun afkomst.

Camille Iverness is een eenvoudig winkelmeisje, maar ze heeft het hart en de charme van een echte dame. Sinds haar moeder hun in de steek heeft gelaten, zorgt ze voor haar familie en houdt ze hun sjofele curiositeitenwinkel draaiende. Maar een verraderlijke daad gooit roet in het eten en dwingt Camille haar toekomst in de handen van een vreemde te leggen. Jonathan Gilchrist is tegen zijn wil in de erfgenaam van Kettering Hall geworden. Als tweede zoon genoot hij van zijn werk als apotheker in het dorp, maar nu zijn broer is overleden, moet hij zijn plaats innemen. Juist op het moment dat zijn vader het landgoed op het spel heeft gezet en alleen een uiterst waardevol familiejuweel hen van een faillissement kan redden. Maar deze robijn is verdwenen. En alle sporen leidden naar de Iverness curiositeitenwinkel in Blinkett Street. Weet het mooie winkelmeisje meer?

Waarom De winkel in Blinkettstreet?
Ik heb zo genoten van de Sarah Ladd boeken die ik hiervoor las. Een heel nieuw genre toen maar wel een genre waar ik meer en meer van wil lezen. Wegdromen in oude tijden heerlijk.
Koop bij bol.com

Like – Gaby Rasters van Uitgeverij Zomer & Keuning
De crossmediale trilogie van Gaby Rasters gaat verder! Na FOLLOW, het baanbrekende eerste deel van drie romans over liefde in tijden van internet, is hier LIKE. Dit keer is het niet Mila, maar het nieuwe personage Rosaline dat de show steelt. Roos is internetondernemer en ze is een soort van verliefd op haar goede vriend Thomas, al weet ze niet helemaal zeker of hij de ware is. Hij is ondertussen druk bezig met internetdaten, dus ze houdt bewust afstand op het romantische vlak. Ze heeft het bovendien druk genoeg met haar nieuwste app. LIKE van Gaby Rasters is een unieke mix tussen online en offline, boek en internet.

Waarom Like?
Na mijn enthousiasme op follow moet ik natuurlijk wel het volgende deel lezen. Ik wil graag weten hoe het verder gaat met Mila en hoop dat ze dus wel terug komt in dit volgende deel en anders hoop ik er net zo van te genieten.

Koop bij bol.com

Liever met Lef – Dagmar Valerie van Uitgeverij Kok
In ‘Liever met lef’ inspireert blogger Dagmar Valerie je om positief in het leven te staan en altijd te blijven dromen. Haar eigen levensverhaal is hierin de rode draad. Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. Met motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Wat staat er op jouw bucketlist? Volg je hart en maak je dromen waar, leef met lef!

Waarom Liever met Lef?
Van de week verschijnt hier op mijn blog een interview met Dagmar. Dagmar is een inspirerend persoon, die ik nu ook eindelijk in het echt heb ontmoet en ik ben erg benieuwd naar haar boek. De positiviteit waar ze mee schrijft op haar blog en andere social media hoop ik terug te vinden in haar boek. Lees van de week zeker het interview met haar ik kon niet anders dan blij worden van haar antwoorden.

Koop bij bol.com

Miracle Morning – Hal Elrod van Uitgeverij Kosmos
Met Miracle Morning heeft auteur Hal Elrod – zelf het levende bewijs dat deze methode werkt – mensen geholpen meer in het leven te bereiken. Tienduizenden mensen zijn er met behulp van dit boek al in geslaagd grote veranderingen in hun leven door te voeren. Deze methode hielp hen een succesvoller, rijker en bevredigender bestaan te leiden. Introduceer 6 simpele, nieuwe gewoontes in je leven: stilte creëren, affirmeren, visualiseren, bewegen, lezen en schrijven, en merk zelf het verschil. Elrod laat in deze praktische gids zien hoe iedereen aan de hand van deze zes nieuwe gewoontes in 30 dagen kan werken aan meer focus, positiviteit, regelmaat en bewustzijn. En dat allemaal voor 8 uur ‘s ochtends.

Waarom Miracle Morning?
De miracle morning las ik al in het Engels. Toch wil ik hem in het Nederlands nog een keer lezen. Het is een inspirerend boek en je kan er tips uit halen om meer uit je dag te halen. Ik wil het nog graag in het Nederlands lezen omdat het toch voor sommige stukken wat makkelijker lezen is en ik hoop weer even reminderd te worden aan een aantal lessen.

Koop bij bol.com

De wereld volgens Gijp – Michel van Egmond van Uitgeverij Voetbal Inside
De Wereld volgens Gijp laat de lezer kennis maken met het oude en het nieuwe leven van het media-fenomeen, in een hartveroverend en bij vlagen excentriek relaas over de dood, over de liefde tussen vader en zoon, over humor als er eigenlijk niets te lachen valt, over verlies en schuldgevoel, maar bovenal over de kracht van voetbal als bron van troost.

Waarom De wereld volgens Gijp?
Gijp was een boek wat ik leuk vond om te lezen. Fijn geschreven en over een man waar ik meestal twee keer in de week naar kijk/luister. Meer info achter de man aan de tafel bij Voetbal Inside. Biografieën of boeken over personen vind ik interessant. Hoe zijn ze echt wat gaat er in ze om naast de commentaren op de spelers en de dolletjes. Daarom kijk ik ook weer uit naar dit boek. Rene is meer dan de man die over voetbal praat en commentaar kan hebben op het spelletje of die geniet van alle wedstrijden.
Koop bij bol.com

Een overvolle want to read september.
Ik had je gewaarschuwd.
En dit is al een lijstje met minder boeken dan ik erop zou willen zetten.
Is jouw lijst ook lang?