volgend jaar

Wat ik volgend jaar wil in December

December is nog geen eens voorbij en nu al denk ik aan volgend jaar december. Waarom? Daarom! Ik mis een aantal dingen dit jaar of heb ik ontdekt dat er hele leuke dingen zijn. Kerst voelt voor mij ook nog heel ver weg terwijl het al bijna voor de deur staat. Kwestie van gebeurt te veel en daarom voelt het niet als kerst. Daarom een lijstje met dingen die ik volgend jaar anders wil doen of hebben.

Waarom is dit jaar december anders dan anders?

De feestmaand december voelt niet aan als een feestmaand. Er is een gemis, een heel groot gemis en dat is opa. Het eerste wat ik dit jaar neergezet heb is de lichtjesboog van opa. Daarna volgde de kerstboom en van de week volgde nog een mooie krans bij de voordeur. Achter de schuifwand staan nog vier dozen met kerstspullen. Die worden niet meer neergezet. Voor mij zelf begon de maand ziek op bed. Sinterklaas miste ik daardoor al en dat is al heel vreemd. Kerst wisten we wat we zouden gaan doen. Kerstavond bij mijn schoonouders en kerst bij mijn ouders. Bij mijn ouders zou het door de operatie van mijn vader wat lastiger gaan maar goed dat ging wel lukken. Tot afgelopen week. Want momenteel ligt mijn vader ziek in het ziekenhuis. De hoop is dat hij zaterdag of eerder naar huis mag maar we weten niks zeker. Zo lang hij ook beter af is in het ziekenhuis dan thuis dan kan hij beter daar blijven.

Voor mijn gevoel is het dus geen feestelijke periode. Toch probeer ik wel te letten op de feestelijke dingen en ervan te genieten. We hebben een prachtige boom, ons dorp is mooi verlicht en zelfs op het werk hebben we een kerstboom. Het is dus wel te snappen dat ik volgend jaar een andere december wil.

Wat wil ik volgend jaar anders doen?

Natuurlijk heb je het allemaal niet voor het zeggen hoe je het wil hebben. Gelukkig niet maar ik bedenk alvast wat ik zou willen. Volgend jaar wil ik een mooi versierd huis. De gallerij aangekleed met een mooie krans op de ramen en op het tafeltje een kleine kerstboom met allemaal zilveren en rode balletjes. De badkamer, de gang, washok en keuken overal iets met kerst, glitters of lichtjes. De woonkamer, het belangrijkste, een mooi opgetuigde boom, lichtjes in de vensterbanken en kleine kerstdetails zoals een sneeuwpop van boeken maken.

Adventskalender

Overal zie ik ze voorbij komen de adventskalenders. De bekende adventskalenders met chocolade zijn leuk en er in allerlei vormen, maten en thema’s. Dit jaar zie je veel andere. Rianne heeft een Rituals versie, die kost € 49,50 en is echt vol met allemaal producten. Echt super mooi en leuk met veel fijne producten. Een paar vakjes heb ik mogen openen en elke keer is het een verrassing. Bij Queen of Jetlags in de vlogs zie ik elke keer haar leuke adventskalenders en die is ook al zo mooi. Annemerel heeft er één met allemaal posters, niet alle posters zijn even leuk maar de meeste vond ik tot nu toe leuk. Deze adventskalender is van Juniqe en is de A Poster A Day 2016 hij kost wel € 69,- Dan heb ik er ook voorbij zien komen met nagellak erin. Nou en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus volgend jaar neem ik een adventskalender!

Kerstkaarten

Heel eerlijk, ik stuur niet iedereen een kerstkaart. De personen die een kerstkaart krijgen hebben wel een persoonlijke tekst erin en dat vind ik leuk om te doen. Dit jaar gaan de kaarten verlaat op de post. Ze zijn wel goed bedoeld en dat ze verlaat zijn is even niet anders ik stuur ze nog wel op. Volgend jaar wil ik weer een mooie kaart ontwerpen. Dit jaar heb ik dat ook gedaan maar hij kan nog mooier vooral de afwerking. Het is wel iets waar ik op tijd mee moet beginnen want ze mogen wel eerder op de post volgend jaar.

Kaarsen

De maand begon ik goed. Kaarsjes aan op tafel, aandacht besteden aan wat er op mijn bord kwam of het nu lunch was of avondeten ik zorgde dat de tafel “gedekt” was en het er gezellig uit zag. Vooral voor mezelf gewoon even letten op zulke simpele details. Dit is niet speciaal iets voor de maand december maar met de donkere avonden toch wel net dat extra.

Wandelen over de Coolsingel

Rotterdam is altijd in december prachtig verlicht. Met de boom voor het stadhuis, de lichtjes, de koopgoot. Daar wandelen met mijn camera is altijd erg leuk. Met papa heb ik dit een keer gedaan tot onze handen er bijna afvroren. Misschien kunnen we dit volgend jaar wel samen weer doen. Dat lijkt me wel leuk en dan ergens samen wat drinken om op te warmen.

Zat ideeën al om te doen en te veranderen.
Wat zou jij volgend jaar willen doen wat je nu niet gedaan hebt?

Bewaren