week 16

Week 16

Week 16 een werkweek van vier dagen, een weekend die uit vier dagen bestond, pakketjes die binnen kwamen, voetbal werd er gekeken, gesport maar vooral was ik bezig met mijn nieuwe aanwinst de plantjes, aardbeien en sla. 

Week 16 – Maandag 17 april 2023

Een lang weekend van vier dagen dat was lang geleden. Hier was ik zeker ook aan toe. De nacht was nog steeds een beetje onrustig maar ik heb al beter geslapen. Eenmaal wakker maak ik twee crackers met suiker en ga ik lezen. De pagina’s vliegen voorbij. Zo heb ik heerlijk gelezen, even wat opgeruimd en dan wordt ik door mijn werk gebeld. Een probleem, geen probleem een klant vraagt waar een reactie blijft terwijl ik de voicemail heb ingesproken en zit te wachten op documenten dus dat was geregeld gelukkig en het andere werd ook opgelost. Ik ging verder met mijn vrije dag en het verwennen van Mieps want die ligt enorm graag bij me.

Boodschappen doen, wasje draaien die heerlijk in de buitenlucht kan drogen en we wandelen naar het tuincentrum. We wandelen terug zonder spullen want die ga ik met de auto ophalen. Voor in de broeikas heb ik aardbeiplanten gehaald, voor in de bak hebben we sla gehaald en we hebben wat mooie planten voor in de bloembakken gehaald. Alles planten en een plekje geven en dat maakt me zo blij.

week 16

Week 16 – Dinsdag 18 april 2023

Helaas de werkweek gaat weer beginnen. Natuurlijk ben ik weer eens enorm op tijd. Ik begin als eerste en het fijne is dat ik dan lekker rustig alles ka doorlopen maar het lastige is als je er niet bent geweest je niks kan vragen. De eerste komt als snel na mij maar de laatste vaak pas veel later. Ik filter de email, werk de makkelijke dingen weg en dan is het tijd voor de post. De dag loopt lekker en voor ik het weet zit ik al lekker in de zon buiten te genieten van mijn boterham en niet veel later rijd ik alweer lekker naar huis.

Thuis, daar ligt een pakketje voor mij van een uitgevrij. Het boek is Bloedspoor in de wijngaard, die ga ik volgende week lekker lezen eerst even Groen uitlezen. Na het eten ga ik snel kijken hoe het met mijn plantjes in de kas is. Nooit een kas gehad dus ik weet niet hoe dit is. Ik kom tot de conclusie dat het erg warm wordt in de kas. De aardbeiplantjes hebben dorst en een paar stekjes vinden het niet leuk in de kas. Bezig zijn hiermee vind ik erg leuk en zo ontspannend na het werk.

Week 16 – Woensdag 19 april 2023

De woensdag vloog voorbij. Vandaag was het een stuk frisser om buiten pauze te houden maar het hield me niet tegen om het toch te doen. Thuis daar had ik zin in om heen te gaan. Omdat het fijn is thuis maar ook omdat ik wist wat er op me stond te wachten. Een pan vol met roti. Deze keer was het denk ik wel een 9.5 zo goed was hij gelukt. Ik heb mega veel ervan gegeten zo lekker was het. Er lag ook een pakketje voor me. Ik had kaartjes gewonnen voor Mario de film maar ik kreeg een heel pakket. Een tas, notitieboekje, vier kaarten en de bioscoopkaartjes. Echt mega leuk pakket. Natuurlijk is de tas al ingepikt maar dat is niet erg.

Week 16 – Donderdag 20 april 2023

Door mijn vierdaagse werkweek moet ik echt even nadenken welke dag het is. Als het dan al donderdag is voelt dat heel erg fijn. De werkdag duurt alleen langer dan gepland. Na een afspraak die langer duurde dan ik had verwacht zie ik nog heel veel liggen en met een werkweek van drie dagen op komst wil ik niet volgende week te veel te moeten doen. Dus even gas erop en werken tot half 6 een uurtje langer maar ik kreeg wel meer gedaan. Mijn lunch was echt lekker het was een rotirol en dat is zo fijn de tweede dag de roti eten en dat op mijn werk. Een feestje, in de avond maakte ik zo’n zelfde rol voor mijn vriend en at ik zelf kaiserbroodjes. Van de voetbal heb ik weinig meegekregen want ik viel elke keer in slaap. We zijn niet door dat weet ik wel, jammer maar ik had het al zien aankomen.

Week 16 – Vrijdag 21 april 2023

De laatste werkdag van de week. Op de weg was het enorm rustig deze morgen en tijdens de werkdag merk ik dat de telefoon veel minder gaat. Het zorgt dat ik lekker wat dingen kan afronden en aan kan beginnen. Om kwart over 3 maak ik me klaar om naar huis te gaan. Eerder weg omdat ik gisteren langer gebleven ben. Mijn sportkleding ligt in de auto, sportbh heb ik al aan maar ik ga niet sporten. Ik heb geen zin om actief bezig te zijn. De auto brengt me naar de Action waar ik wat planten dingen haal. Een waterspuit, wat stekbakjes, een minikas, zaden en kattenbakzakken. Op naar huis zodat ik na het eten hiermee aan de slag kan.

Eenmaal thuis besluiten we dat we pizza gaan eten en dat ik gelijk de boodschappen voor de week doe. Even naar het dorp wandelen met alle lege flessen. De blikjes die doe ik van de week wel een keertje want het is zo vervelend, die blikjes zijn nooit helemaal leeg dus je hele handen onder de frisdrank. Mijn lijstje boodschappen was niet goed genoteerd. Afgerekend miste ik de kip. Karretje laten staan bij Mike en weer even de supermarkt in.

Thuis lekker de pizza in de oven, Enzo gekeken en toen op het balkon bezig met de plantjes. De lucht betrekt, er vallen wat druppels maar nog niet extreem en dan onweer en daarna barst het even los. Op tijd zijn we binnen met alle spullen en vermaak ik me in de keuken met het zaaien van zaadjes. Ik ben zo lekker bezig dat ik besluit vandaag al wat op te ruimen in ons huis wat altijd heel gauw chaos is. De badkamer en de gang lekker opgeruimd en schoongemaakt. Voelt altijd weer heerlijk fris. Nog even relaxen en dan naar bed.

Week 16 – Zaterdag 22 april 2023

Wat is het heerlijk om geen boodschappen te hoeven doen op een zaterdagochtend. Mijn ochtend begint met me nog eens omdraaien in bed. Gewoon nog even lekker liggen. Alsnog ben ik voor half 9 beneden. Met een beschuitje en mijn boek ga ik op de bank liggen en kruipt Mieps bovenop me. Donder ligt heerlijk bij me voeten en zo vermaken we ons wel. Op de achtergrond ontwaakt het dorp en hoor ik de wasmachine wel lekker werken maar ik geniet even van het lezen. Ik lees nog steeds in Pogingen iets van het leven te maken. Elke dag lees ik een paar dagen uit dit dagboek het is fantastisch.

Even aan de blog gewerkt en toen de planten binnen eens bekeken wat voor zorg ze nodig hadden. Want niet alleen buiten moet de boel gecheckt worden binnen ook natuurlijk. Nadat dit gedaan was en wat dingen in huis gingen we naar mijn schoonouders. Hier keken we voetbal en aten we Chinees. Naar huis en daar lekker op de bank.

Week 16 – Zondag 23 april 2023

Het duurde even vanmorgen voor ik wakker was maar om 10 voor 8 stond ik in de sportschool op de loopband voor mijn warming up. Helaas gaat het wandelen niet van harte. In december heb ik een doos op mijn voet laten vallen en die was zwaar gekneusd. Als ik iets niet meer voel of niet erg dan is het er niet maar helaas was het er nog wel en dit weekend heb ik er erg last van, zeker vandaag. Na de loopband een 5 minuten warming up van de arm en been spieren en dan ga ik met de apparaten aan de slag. Aan het einde nog heel even op de loopband en even kletsen aan de balie en dan naar huis.

Thuis was genoeg te doen en daar ging ik dan ook aan de slag. Vensterbank schoonmaken, planten weggooien, planten verzorgen, wassen draaien waar geen eind aan leek te komen, was opvouwen, balkon opruimen en foto’s maken voor de blog. De uren vlogen voorbij en tussendoor keek ik nog voetbal. Feyenoord kwam er met een mooie score weer uit en daardoor kunnen we bijna kampioen zijn.

Laat in de avond heb ik pas echt rust, Donder kruipt bij me en Mevrouw Mieps ligt ook lekker bij me. Veel gelezen of andere dingen gedaan heb ik niet maar de vele was die er lag die is weg of hangt op te drogen en dat is zo fijn. Het scheelt wel dat ik weet dat deze week maar drie werkdagen heeft.