week 20

Week 20

Week 20 van 2023 bestaat uit vrij zijn. Een weekje vrij of zoals mijn vriend het zegt drie dagen vrij want de rest van de week is het bedrijf dicht. Ik vind het heerlijk om vrij te zijn in de lente. Lekker buiten zijn, genieten van de natuur maar nog niet te warm. De week vloog voorbij en natuurlijk heb ik bij lange na niet gedaan wat ik wilde maar wat heb ik genoten. 

Week 20 – Maandag 15 mei 2023

Mijn wekker gaat om half 7. Het plan is vervroegd. Om 8 uur komt Rianne met de bus aan en vertrekken we naar Rotterdam. De chaos die we gisteren zagen met het verkeer richting de stad daar willen we niet bij zijn. We willen bij het feest zijn. Bij Capelsebrug staat het al helemaal vol met auto’s. We parkeren iets verder. In speedmars lopen we naar de metro. De metro nemen we naar Eendrachtplein. Lekker rustig want weinig mensen gaan daarheen. De route weet ik om in het meest gunstige vak te komen. Nu duimen dat het nog past. De hekken zouden om 9 uur open gaan maar kennelijk stonden er om 6 uur al mensen.

Je wilt toch een mooi plekkie. Zien en meemaken in plaats van alleen meemaken. Hoe dichter we bij het stadhuisplein komen hoe meer mensen we zien. Met de menigte lopen we mee. We zijn binnen. Lopen direct naar voren en hebben een perfecte plek. Toch ontbreekt er wat… de wc’s. Gelukkig vinden we ze, nog even plassen en dan terug en blijven staan tot 12 uur. We hebben een goede plek, niet alle mensen zijn even tof maar een groepje voor ons is wel fijn. Lekker brede gasten dus daar gaat niemand zomaar ff langs.

Lange tijd vermaken we onszelf met zingen en kijken naar andere mensen. Hier en daar het nieuws in de gaten houden over Rotterdam en dan gaat de muziek aan. Zingen, juichen, nog meer zingen. Optredens van de hermes house band en Ronnie flex en dan zie ik hem staan daar op het bordes Lee Touwers.

week 20

De fakkels en begaals vuurwerk gaan de lucht in Lee gaat zingen. Je ziet niks anders dan rood en groen. Ik sta enorm te genieten tot dat……. #%#__€%@#* ik schreeuw het uit! Mijn nek staat in de fik door iets wat van een fakkel of vuurwerk afvalt. Even paniek. Ik sla het uit en Rianne gooit water over me heen. Veel tijd om na te denken is er niet. Dat wil ik nu ook niet. Het is uit en de jongens komen het bordes op, dat wil ik nu niet missen na ruim 3 uur wachten. Voor mij is dit de eerste keer dat ik dit meemaak.

Het is een half uur enorm feest. We zingen, we juichen, we schreeuwen ze toe en dan is het feest klaar. Nog even iets naar voren nog beter de jongens zien. Een laatste blik op het bordes en we lopen naar de uitgang van ons vak. Even langs de EHBO maar die zegt alleen ja hou maar nat dat is goed. Dus elke keer gooit Rianne water in mijn shirt. Zal er wel grappig uitzien. Met de mensenmassa lopen we mee en we gaan verder en verder de drukte uit. Even een broodje eten en dan naar de metro. Met de metro naar de auto en op naar huis. Spierpijn in mijn benen en een stijve rug van het staan. Moe door alle indrukken maar ik had dit niet willen missen. Zo gaaf dat ik dit eindelijk heb mee kunnen maken.

Eenmaal thuis duurt het niet lang of ik lig lekker te slapen. De rest van de dag doe ik weinig terwijl ik zo veel had kunnen doen maar deze dag had zo veel indrukken.

Week 20 – Dinsdag 16 mei 2023

Slecht geslapen want mijn plek zorgde dat ik elke keer wakker werd. Niet fijn. Vandaag zijn we samen op pad geweest. Even een paar kringloopjes bezocht in Zoetermeer. We genoten van de zoektocht. We vonden een lampje voor onze lamp. Hier zoeken we altijd even naar want we kunnen ze nergens meer vinden. Naar huis ging ik met een paar boeken, een potje en een stekje en dat was het. Niet heel bijzonders wat we gevonden hebben maar we hebben wel plezier gehad. Verder hebben we gewoon in en om huis gerommeld, heerlijk is dat.

Week 20 – Woensdag 17 mei 2023

Een lekkere rustige ochtend thuis. Ik laat mijn vriend lekker even slapen. Als hij eenmaal wakker is duurt het niet lang voor we gelijk op pad gaan. We moeten wat ophalen bij een winkel in de stad en daarna gaan we wandelen in het Kralingse bos. Wandelen en naar de diertjes. Heerlijk om weer even te wandelen en samen van de natuur te genieten. Op naar huis en lekker eten. Het eten wordt broodjes met carpaccio en onze eigen sla! Heerlijk om gewoon naar buiten te kunnen lopen en sla te pakken.

Week 20 – Donderdag 18 mei 2023

Hemelvaartsdag dus het is enorm rustig op het dorp. Ik wandel een rondje, geniet van het weer, lees in mijn boek en in de middag vertrekken we naar Lekkerkerk. Bij Rianne op de eerste rij wielerronde kijken. Antoinette de Jong rijd mee en nog meer bekende dames echt leuk en hard dat ze gaan. Nog even naar de kermis. Daar staan we achter de grijpautomaat en ik pak een charmander rugzak en Tijn een toad. Super leuk om zo even op het dorp te zijn. Naar huis en daar lezen, tv kijken en beetje rommelen met mijn planten. Met mijn planten kan ik echt uren bezig zijn.

Week 20 – Vrijdag 19 mei 2023

Mijn plan was om vanmorgen vroeg in de sportschool te staan. Ik draaide me nog even om. Gelukkig niet lang en stond ik nog voor 9 uur in de sportschool. Even lekker trainen en tijdens het trainen een plan maken voor deze dag. Na het trainen ga ik naar huis en ga ik direct op het balkon aan de slag. Schoonmaken, opruimen en herorganiseren. Meer ruimte heb ik helaas niet maar nu is het goed voor nu en schoon.

We gaan samen even op pad naar het andere dorp en daarna genieten we van het schone balkon. Ik besluit nog even op pad te gaan. Een wandeling van 10.000 stappen door de Krimpenerhout. Een mooie route en prachtig weer. Lezen, opruimen, wassen gewoon de normale bezigheden. Tot laat zit ik op het balkon, prachtige avond.

Week 20 – Zaterdag 20 mei 2023

Deze zaterdag is een zaterdag zoals wij hem meestal beleven. Heerlijk rustig wakker worden, boodschappen doen en naar mijn schoonouders. Niet een hele bijzondere dag maar wel fijn.

Week 20 – Zondag 21 mei 2023

Vroeg op pad want ik wil om 8 uur in de sportschool staan en dit lukte me weer vanmorgen. Het sporten was lekker even warm lopen op de loopband en deze zondag deed ik een full body workout. Op naar huis waar ik lekker aan de slag ga met de was, het huis opruimen, badkamer schoonmaken en tussendoor lezen. Ik las Bloedspoor in de wijngaard uit. We gingen even langs mijn zus en verder speedy het huis ready maken voor een nieuwe week. Laatste dag vrij en daar kan ik altijd wel een beetje van balen want ik hou van vrij zijn. Het is zo fijn. een ritme in de dag, lekker bezig zijn met alles en ook weer helemaal niks ja daar kan ik van genieten.