Weer een project ten einde

Eindelijk is het project opa 80 jaar klaar! Hiermeer is weer een project ten einde. Het begon allemaal in Januari met het inplannen van de photoshoots. In februari vonden er vijf photoshoots plaats van vijf verschillende gezinnen. Na de shoots was er het uitzoeken bewerken en het kiezen van de juiste foto voor de collage. Een dag voor het feest kon ik de canvas ophalen en het resultaat zien en daar was ik zeer tevreden over.

Op het feest heb ik ook gefotografeerd met als doel al opa zijn familie en vrienden vast te leggen die langs zijn geweest en het samen te voegen in een boek zodat het een blijvende herinnering is. Na het feest had ik zoveel foto’s dat het echt een gekke werk werd om het in één keer uit te zoeken. Dus begon ik gewoon met het maken van het boek en foto’s in te voegen. Ik heb een ruime week aan het boek gewerkt. Elke avond weer een stukje verder tot hij helemaal af was.

Met het resultaat ben ik echt enorm blij en zo ook mijn opa die totaal niet had verwacht een heel boek te krijgen. De reacties erop zijn ook super leuk.

Het laatste gedeelte van het project was alle foto’s op dvd zetten en elk gezin een dvd te geven. In eerste instantie wou ik alleen een dvd branden en die geven maar dat is toch niet helemaal ik. Ik hou van kleine details. Dus ik maakte een etiket voor op de dvd en een vierluik met aan de ene kant drie foto’s en de andere kant vier foto’s met foto’s van de photoshoot van het gezin die de dvd krijgt. Op één vlak staat mijn logo, gegevens wanneer de foto’s zijn gemaakt en contactgegevens.

Weer een project ten einde

De dvd heb ik met de vierluik en mijn visitekaartje in een cellofaanzakje gedaan samen met een kleine notitie.