leugen

Wendy Brokers – Leven met een leugen

Uitgeverij Boekerij verdiend een compliment om de looks van haar boeken. Leven met een leugen ziet er echt prachtig uit. Een mooie illustratie, kleine details uitgelicht met spot-uv lack. Wat het afmaakt is de ronde hoeken. De ronde hoeken zijn echt heel erg mooi en geven het boek een net even wat bijzondere look. Sla je Leven met een leugen open is de binnenkant van de kaft voorzien van hartjes. Hartjes die na het lezen van het boek er perfect bij passen.

Genoeg complimenten voor de looks want ondanks dat we een boek steeds vaker op het uiterlijk kopen gaat het natuurlijk nog steeds om de inhoud. Wendy Brokers heeft een nieuw boek geschreven. Een roman van wel 376 pagina’s. Heerlijk dik maar totaal niet te merken tijdens het lezen.

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Baguette met jam voor twee was mijn eerste boek dat ik las van Wendy Brokers. Een boek wat alles had wat voor mij in een Feelgood boek moet zitten. Zou ze met Leven met een leugen weer een fijn boek neerzetten? Ik was daar heel benieuwd naar en direct na het lezen van Thuiskomen dook ik in dit boek. In een rap tempo las ik Leven met een leugen uit. Ik moest het boek af en toe even wegleggen om te eten, slapen, trainen of werken maar de rest van de tijd las ik over Sofie, Jelle, Nate en Lize. Dit boek is echt een stap hoger dan haar vorige boek. Zo veel emoties zitten erin en het voelt allemaal zo echt aan.

Wat een heerlijk boek was dit. Liefde, verdriet, een boodschap, geluk, diepgang alles komt weer voor in een boek van Wendy Brokers. Wanneer je denkt dat alle leugens verteld zijn komen er nog een paar boven. De emoties die met de leugens mee komen zijn heel zwaar. Het is echt goed geschreven. Zeker het stuk dat Sofie en Jelle samen zijn in een ruimte voor een paar dagen is erg goed. In die tijd gebeurt er zo veel maar je hebt helemaal niet het idee dat er eigenlijk niks gebeurt. Je zit zo in hun verhaal van vroeger en nu dat het niet uitmaakt dat er eigenlijk op dat moment niks gebeurt en ze bijna alleen maar in een kamer zitten op de bank.

Nate, Jelle en Lize kennen we uit Baguette met jam voor twee en daar kwam ik tijdens het lezen achter. Dit vond ik erg leuk. Het boek is los te lezen maar leuker als je het andere boek eerst leest wat echt meer over Lize en Nate gaat. Deze twee personen komen dan ook wat minder uit de lucht vallen en ken je dan al een beetje. Het leuke is dat je nu leest waar hun nu staan in het leven. Ik zie nog wel komen dat er nog een deel gaat komen waarbij deze personen ook terug gaan komen in het verhaal.

Leven met een leugen is een heerlijk zomerboek maar verwacht niet een boek vol met humor en alleen maar roze wolken. Nee dit keer is er veel verdriet, onverwerkte emoties maar de liefde blijft de rode draad in heel het boek. Leven met een leugen is al te koop voor €12,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij

Bewaren