omkijken

Wendy Brokers – Omkijken naar morgen

Een boek waar ik enorm naar uitkeek dat is zeker Omkijken naar morgen. Een boek voor de zomer maar ik liet het liggen tot mijn vakantie begon. Nog steeds zomer maar dan lekker op de bank met een dekentje en de regendruppels buiten. Wat zal ik van dit boek vinden? Beter als de vorige twee, kan dat?

Waar gaat Omkijken naar morgen over?

Femke Martens lijkt alles mee te hebben: ze is jong, mooi, heeft een fijne baan waarvoor ze door heel Europa reist, en nooit gebrek aan aandacht van mannen. Huisje, boompje, beestje is aan haar niet besteed. Maar er is ook een keerzijde. Niemand kent de echte Femke of neemt de moeite om haar te leren kennen. Verklaart dat de sluimerende onrust waardoor ze zichzelf steeds vaker tegenkomt en ze diep vanbinnen zo ongelukkig is?

Als haar huisarts aan de noodrem trekt en haar werkgever haar op non-actief stelt, komt ze terug naar Nederland, waar ze een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht bij haar tante, terwijl haar ouders hun camping in Frankrijk opbouwden. Het lijkt hét moment om schoon schip te maken en onder ogen te zien wat ze zo wanhopig graag wil vergeten, maar hoe? En als ze dan voor het eerst in haar leven een connectie voelt met een man, waarom is het dan iemand die ze onder andere omstandigheden geen tweede blik zou gunnen en wiens privéleven al reden genoeg is om voor op de vlucht te gaan?

omkijken

Dit boek heb ik expres even bewaard tot ik vakantie had. Wachten met een boek van Wendy Brokers is moeilijk maar zo fijn dat ik het gedaan heb. Zo kon ik blijven lezen en hoefde ik niet te stoppen omdat ik weer aan het werk moest. Baguette met jam voor twee was mijn kennismaking met de schrijfstijl van Wendy Brokers. Ik noemde het een boek voor de lezers van Jackie van Laren, ik was erg onder de indruk van het eerste boek wat ik las zeker ook door de diepgang en de onderwerpen die aangesneden worden. In Leven met een leugen leren we de personages uit Baguette met jam voor twee nog beter kennen. Hier heb ik al snel het gevoel dat er meer zit in Femke en voel ik aan alles dat er nog een deel moet komen. Dat Omkijken naar morgen over Femke zou gaan daar was ik heel blij mee.

omkijken

Wendy Brokers overtreft met Omkijken naar morgen weer haar vorige boek

Wat heeft Wendy Brokers een boek geschreven! Wauw ik ben echt onder de indruk van hoe ze dit verhaal van Femke heeft neergezet. Het lijkt trouwens echt dat je heel de familie kent want iedereen uit de voorgaande delen komen terug. Nate, Lize, Jelle en Sofie maar ook de ouders van Femke. Het gevoel is wel dat nu het verhaal klaar is. Dat het klaar is vind ik toch echt wel jammer maar het is wel rond. Omkijken naar morgen is een ontroerend maar mooi boek, het heeft echt alle aspecten voor een feel good maar wel met een donker/duister randje. Het bevat heftige emoties, liefde, vriendschap, pijn, verwerking. Hoe de onderwerpen worden behandeld en beschreven vind ik goed gedaan en het is zo realistisch. Iedereen die dit boek leest sluit er twee nieuwe personages bij in zijn hart.

Ik adviseer wel om eerst de andere twee delen te lezen want dat maakt het helemaal compleet. Zonder kan het zeker wel maar de banden komen beter over en ook een verhaallijn die je leest snap je dan beter. Ik ben heel benieuwd wat Wendy Brokers nu gaat schrijven.

Een Feel good die je gewoon moet lezen en waar je helemaal inkruipt. Het boek is voor € 15,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij