Wim de Bock - Jan Boskamp - Geen gezeik

Wim de Bock – Jan Boskamp – Geen gezeik

Jan Boskamp, bij ons Nederlanders vooral bekent geworden door op vrijdagavond aan te schuiven bij Johan Derksen, René van de Gijp en Wilfred Genee in het programma VI. In België was hij al jaren niet weg te denken uit de voetballerij.

De Feyenoorder in hart en nieren bouwde zijn carrière op in België als speler en trainer maar het begon allemaal in het oude noorden van Rotterdam. Het boek neemt je mee naar het Oude Noorden waar het verhaal van Jan Boskamp begint. Hij verteld over zijn ouders, de omgang met het voetbal waar zijn ouders in zijn jeugd wel kwam kijken maar later niet meer. Zijn voetbal carriere begon bij HOV Crooswijk gevolgd door Feyenoord, Holland sport, weer terug naar Feyenoord en toen naar België, RWDM en Lierse SK. Voetballen was en is zijn leven, alles wat met voetballen te maken heeft interesseert hem, zelfs als speler was hij al bezig met meer dan zichzelf, hij trainde de jeugd, keek wedstrijden van anderen en later kwam daar het scouten bij. Zelfs voetbalkampen organiseerde hij samen met een paar man, wat helaas later moest ophouden omdat er geld verdwenen was.

Wim de Bock - Jan Boskamp - Geen gezeik

Natuurlijk was zijn leven niet alleen maar voetbal, hij had ook een vrouw en kinderen. Hij verloor zijn vrouw aan kanker en ook hier lees je over, over de ziekte van zijn vrouw, het overlijden en zijn verlies, hoe hij er op reageert en zijn leven erna is.

Het boek leest erg gemakkelijk weg, het is leuk te lezen wie de man is die aan tafel zit bij VI want inderdaad wat onbekend bij ons Nederlanders maar zeker een voetballer die een aardige carrière heeft gehad als voetballer en trainer. Een voorbeeld is geweest voor jonge jongens en wat jongens heeft aanbevolen bij trainers of de technische staf. Je leest wel duidelijk zijn mentaliteit en dat is overduidelijk GEEN GEZEIK. Je moet niet zeiken maar doen, een persoon die zichzelf is eerlijk en het maakt hem niet uit wat je doet of wat je vind als je maar van Feyenoord afblijft.

Sport en zo logo