scheurkalender

Wim Lybaert 2024 moestuin scheurkalender

Aan de slag met een moestuin scheurkalender. Al een paar jaar probeer ik wat zaadjes te laten groeien. Het eerste jaar kwamen er kleine steeltjes omhoog en poef weg was het plantje, te droog, te nat het wilde niet lukken. Het jaar erna kwam er echt wel wat uit de grond maar nog niks wat door bleef groeien. Dit jaar nam ik het serieuzer een kas buiten en mijn moestuinbak weer nieuw leven inblazen. Dit jaar had ik echt goede hoop want in november had ik een citroenpit gezaaid en die groeide mooi. Nu staat deze plant die denk ik zo 15 cm hoog is in de kas. 

scheurkalender

Leren over een moestuin dat wil ik graag

Een kas waarin vijf citroenplantjes staan, aardbeienplantjes waar geen aardbeien aan zijn gekomen en twee tomatenplant zonder tomaten. Dit jaar heb ik diverse sla gehad in de moestuinbak, heb ik geprobeerd radijs, rucola en bieslook te laten groeien maar helaas is het niet echt van de grond gekomen. Ik kan wel wat tips gebruiken. Weten wanneer ik moet zaaien, oogsten, waar ik op moet letten. Er valt zo veel te leren over de moestuin. Toen ik de moestuin scheurkalender zag van Wim Lybaert werd ik enorm enthousiast.

Een jaar lang praktisch advies via de scheurkalender

Wims moestuinscheurkalender biedt een jaar lang praktisch advies op het juiste moment. Of het nu gaat om zaaien of oogsten, groenten of fruit, bloemen of belagers: Wim weet wat je moet doen en deelt zijn kennis dag na dag. Moestuinscheurkalender 2024 is het logische vervolg op het succes van Wims boek In de moestuin met Wim Lybaert en op de populaire Moestuinscheurkalender 2023. In deze kalender vind je: – Zaaien en oogsten het hele jaar door – Seizoensrecepten – De leukste weerspreuken voor tuin en moestuin – Knipoogjes naar oude moestuinboeken – Praktisch advies over de aanleg van een moestuin – Wijsheden van Wim het hele jaar door.

De looks van de scheurkalender

De kalender is mooi vorm gegeven. Gekleurde foto’s die de teksten versterken. Soms een hele foto zoals je hierboven ziet en dan bevind op de achterzijde de tekst die bij deze dag hoort. Elke werkdag kan je een pagina lezen en afscheuren maar in het weekend moet je het helaas met één pagina doen voor twee dagen. De meeste scheurkalenders hebben dit maar persoonlijk vind ik dat altijd wel jammer. Juist dan heb ik meer tijd en zou ik wel twee pagina’s willen hebben om te lezen. Stiekem heb ik al wat pagina’s gelezen zeker van de dagen die er nu aan gaan komen. Verder wacht ik tot januari en dan zal ik zeker een aantal tips delen op mijn instagram of tiktok. 

Wil je net als ik lekker aan de slag gaan met je moestuin, meer leren over hoe je groenten moet kweken en wat je allemaal te doen staat: Wim Lybaert moestuin scheurkalender is te koop voor € 20,- bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan The New Book Collective