rights

Women’s Rights Challenge

Challenges, ik hou er wel van. Mezelf uitdagen en iets leren of overwinnen. Wanneer ik met een challenge wat goeds kan doen is het win win. Bij de Muddy Angel Run hebben we ons ingezet voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Van de week kwam ik via Anita Nederland op het Instagram account van Perfual Laska. Laska doet mee aan de Women’s Rights Challenge.

Wat is de Women’s Rights Challenge

35 procent van alle vrouwen krijgt in haar leven te maken met een vorm van geweld. Dit moet stoppen! Daarom organiseert ActionAid vanaf 1 oktober de Women’s Rights Challenge. In 35 dagen werk je toe naar 35 push-ups, een symbolische actie waarmee tegelijk geld ingezameld wordt om geweld tegen te gaan. De Women’s Rights Challenge is een symbolische uitdaging. Nog altijd krijgt 35% van de vrouwen in haar leven te maken met een vorm van geweld. Door geld op te halen voor ActionAid help je geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Dat gebeurt niet zomaar en vraagt om een aanpak op verschillende niveau’s:

  • ActionAid voert campagne voor betere wetgeving die vrouwen beschermt tegen geweld thuis, onderweg en op het werk;
  • ActionAid doet onderzoek naar de oorzaken van geweld en dragen oplossingen aan;
  • Ze geven trainingen zodat vrouwen weten wat hun rechten zijn en hoe ze onrecht kunnen aanpakken;
  • Ze staan vrouwen die te maken krijgen met geweld bij in rechtszaken;
  • ActionAid biedt veilige opvang waar dat nodig is.

right

Waarom doe ik mee aan deze challenge?

De challenge is het perfecte moment om sterker te worden. Eindelijk eens de push-ups goed trainen. Het wordt een uitdaging dat zeker. Fysiek, maar ook mentaal door de pittige uitdaging die 35 push-ups zijn. Het is niet ik doe het even, nee dat zeker niet. Maar ik doe het niet alleen voor mezelf, een stok achter de deur. Je haalt tegelijk geld op voor de projecten van ActionAid en steunt daarmee dappere vrouwen wereldwijd die in actie komen voor gelijke rechten. Iedereen hoort gelijke rechten te hebben, te doen wat ze willen en te zijn wie ze willen zijn.

In mijn trainingsschena zit de push up al maar dan wel op de manier die je hierboven ziet en langzaam moet de stok steeds verder naar beneden. Ik ga ervoor met het schema die voor deze challenge is gemaakt. Wil jij aandacht vragen voor vrouwenrechten en mee doen met de push-up challenge schrijf je dan ook in. Wil je niet meedoen maar wel mij steunen tijdens deze challenge dan kan je doneren op mijn pagina. Op instagram zal ik mijn voortgang delen.