Working on my summer body - update 2

Working on my summer body – update 2

Soms moet je analyseren om verder te komen. Dat heb ik zeker gedaan in Working on my summer body – update 1. Hierna ben ik verder gekomen, positief doorgegaan, bewuster genoten en losgelaten. vier maanden na mijn update vind ik het tijd om weer een update te schrijven. Voor mezelf terug te blikken op de afgelopen tijd en kijken waar ik vorderingen heb gemaakt.

Een beter begin van de dag

Wanneer ik de dag goed begin merk ik dat de rest van de dag vaak soepeler verloopt. Niet in één ding maar echt in van alles. Dit begint al bij opstaan bij wekker twee in plaats van wekker drie. Want na wekker drie ben ik gewoon niet vooruit te branden en kom ik voor mijn gevoel tijd te kort. Sta ik op bij de tweede wekker dan loopt mijn ochtend al beter. Ik neem de tijd voor mijn ontbijt. Mijn ontbijt doe ik de ene dag alleen een cracker met jam en de andere dag doe ik er een appel bij ernaast een glas water en een beetje cola. Soms ook een lekker beschuitje met hagelslag want een beetje afwisseling is wel lekker. Wil ik helemaal lekker beginnen dan maak ik een omelet, dat vult echt goed.

Op het Health event van Say yes to health vertelde Esther over haar ochtend ritueel. Een fijn ritueel waar ze in de ochtend naar een motiverende video kijkt/luistert. Niet gelijk op haar telefoon en haar dag laten beïnvloeden door berichten maar even wat positiviteit en motivatie erin. Thuis heb ik de video opgezocht en vond meer van deze video’s. Zelf heb ik ze in de ochtend al een paar keer aangezet en ernaar geluisterd. Heerlijk om er naar te luisteren en ernaar te kijken. De dag begin je sterker. Bekijk deze video maar eens.

Eerst denk je waarom zou ik hiernaar luisteren, het zal wel maar echt luister er maar eens naar.

Oppakken van de trainingen

Mijn trainingen ben ik weer flink gaan oppakken maar wel rustig aan. De sportschool opgepakt, goede spierpijn gevoeld, gaan skeeleren, meer (veel meer) gaan wandelen, tijdens het wandelen stukjes hardlopen. Maar het meest heb ik genoten van elke training. Ik heb blaren op mijn voeten gehad van het skeeleren en wandelen maar dat maakte niks uit het was lekker om te doen. Het feit dat Pokemon Go weer helemaal up and running is maakt het wel aantrekkelijker om te wandelen. Ik heb er zeker al meer mijn rust in gevonden maar het blijft anders gewoon best saai. Ik vermaak me goed met het vangen van Pokemon en uitlopen van eieren.

Het hardlopen gaat nog niet zo snel. Ik ben nog totaal niet terug waar ik was maar eerlijk maakt me dat allemaal even niet uit. De trainingen die ik loop daar geniet ik van. Één, twee of drie trainingen, gewoon waar ik zin in heb. Mis ik het dan niet? O ja zeker wel maar niet elke dag meer soms gaan daar wel een paar dagen overheen. Een andere keer kom ik thuis en moet ik gewoon hardlopen. Op die momenten ga ik, heb ik geen zin en moet ik enorm veel zin maken dan ga ik niet. Ik doe dan een andere training of ik ga wandelen. Het is vreemd hoor niet te trainen voor een doel, er niet zo veel meer mee bezig te zijn maar voor mij is het nu zo even goed.

Betere maaltijden, minder snoepen

Wat voor mij dus echt enorm goed helpt is lolly’s. Wanneer ik een lolly in mijn mond heb gehad heb ik geen trek meer in veel eten of iets anders lekkers. Dit komt echt doordat ik ruim tien minuten met een lolly bezig ben. Op een of andere manier voelt dat als een soort voldoening voor mijn lichaam, gene idee maar het werkt en dat is fijn. In de avond een lolly en ik hunker niet naar een hele bak chips. Ideaal toch! Daarnaast een goed ontbijt is het halve werk en bewust mijn lunch eten ook. Niet even naar binnen douwen maar rustig eten. Vaker Broccoli eten is ook iets wat we doen. Broccoli is een groente, het is goed voor je, groen en gezond. Het is weer eens een afwisseling naast boontjes en doperwtjes. Die heel eerlijk hier wel eens uit een potje komen maar steeds minder. Daarnaast zijn we veel rijst gaan eten en echt zorgen dat we gezonder eten.

Working on my summer body gaat weer lekker verder. Het gaat niet echt om een summer body maar het is meer een body waar ik me fijn en goed in voel. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik daar steeds meer naartoe ga. Nee ik heb geen six pack maar de zijkantjes zijn al wat strakker, ik voel me fitter al slaap ik soms ook heel veel maar dat is alleen maar goed.

Wat ik de komende maanden ga doen

De komende maanden blijf ik zo doorgaan. Goed letten op wat ik eet, goede voeding maar natuurlijk afgewisseld met hier en daar wat lekkers. Trainen in de sportschool zo blijven doen hoe we bezig zijn en hier en daar een extra training meepakken. De hardlooptrainingen doen wanneer ik wil en ervan genieten hoe ik nu doe. De bodyhoop moet ik niet vergeten er vaker bij te pakken want nu het wat somberder buiten wordt vergeet ik hem te pakken terwijl het zo’n leuke training is.