cola

Working on my summer body – update 3 – Geen cola meer

Update nummer 3 van working on my summer body. Vorig jaar schreef ik het eerste stuk, waarom ik wil werken aan mijn summer body. Ik beschreef hoe ik dat ging aanpakken en wat ik eraan ging proberen te doen. Na vier maanden verscheen de eerste update en vier maanden daarna de tweede update. We zijn weer vier maanden verder en er is een groot ding aangepast. Je leest het al in de titel; geen cola meer.

Vandaag een update over Working on my summer body, de tegenslagen, de positieve kanten en waar ik nu sta. Belangrijk voor mezelf om te kijken waar ik nu ben en wat ik heb bereikt maar misschien ook fijn voor jouw om te lezen. Het gaat niet bij iedereen zo makkelijk als het soms lijkt te gaan bij anderen op instagram bijvoorbeeld en dat wil ik delen.

Working on my summer body is geen cijfer op de weegschaal, het heeft geen percentage meter het is een gevoel. Een gevoel wat ik heb als ik op de bank zit, in de auto, als ik loop over straat of fiets over de dijk. Het is een gevoel van voldoening en blij zijn met hoe ik eruit zie. Het hangt een klein beetje samen met een cijfer op de weegschaal natuurlijk maar het meeste is het gevoel. Wanneer ik niet lekker in mijn vel zit voel ik dat wanneer ik in de auto zit, ik kan dan niet lekker zitten, alles zit dan in de weg. Het meeste kan ik het merken aan mijn kleding het zit allemaal net wat minder lekker.

Stoppen met cola drinken

Één van de punten op mijn lijstje was minder cola drinken. 17 oktober 2018 in de ochtend dronk ik mijn laatste glas cola en opeens besloot ik te stoppen. Stoppen met het drinken van de suikerbom. Eerder heb ik dit al een keer gedaan. Dat was zo heftig. Zo erg dat ik hier al maanden tegenaan hikte. Zou ik het doen? Hoe ga ik het doen? Dus hoppa opeens was ik er klaar voor. Wat dat veroorzaakte weet ik niet precies. Ik weet nog wel dat het de periode was dat mijn vriend al een tijdje geen red bull meer dronk. Hij was ook aan het afkicken.

Er was geen cola meer in huis want het laatste dronk ik op. Toch kocht ik voor de zekerheid vier flessen cola. Mocht het afkicken te erg zijn dan had ik een backup. Vier flessen werden er tien want er was iemand in huis vergeten dat ik geen cola meer wilde. Een paar dagen later vergat mijn vriend het weer en zo stond er een blikje cola open voor mijn neus. Zonde om weg te gooien dus gedronken. Super lekker vond ik het niet en ik wilde ook niet meer en normaal wil ik meer en meer. Al een goed teken. Alles wat ik vorige keer had was er nu niet. Geen extreme hoofdpijnen, rillingen en ziek gevoel.

De snak naar cola kwam zeker

Mijn alternatief voor cola werd water en dubbelfris. Vooral veel water drinken en de dubbelfris voor een beetje smaak. De cafeïne is wel helemaal uit mijn drinken wat dat had ik alleen door cola te drinken. De dagen dat ik het echt moeilijk had waren er zeker. 23 november, op een vrijdag, ik kwam thuis uit het ziekenhuis liep langs de cola. Ja de flessen staan in zicht, niet verstoppen maar confronteren. Wat had ik toen de behoefte in een glas. Even dat gevoel door mijn keel, de cola die land in mijn buik, dat heerlijke gevoel. Toch deed ik het niet. Een paar dagen later 27 november weer naar het ziekenhuis geweest en weer die behoefte maar toch laat ik het staan. Het was na ongeveer 40 dagen dat de snak kwam. Echt alles bij elkaar zorgde ervoor dat de snak naar die suikerbom kwam. Ik weerstond het.

Het eerste glas cola

Na 66 dagen dronk ik mijn eerste glas cola weer. In de vlog zie je hoe ik daar op reageer. Ik vond het totaal niet lekker. Het tweede glas werd niet lekkerder. De cola fles was open en de volgende dag dronk ik weer een glas. Zonde om de prik eraf te laten gaan en weg te gooien. We hebben de fles toch betaald. De volgende dag vond ik het nog steeds niet bijzonder lekker. Ik had niet die … ja dat gevoel wat ik eerst wel had. Nu was het vooral veel prik en boeren want dat was ik totaal niet meer gewend.

Het verbaasd mij hoe gemakkelijk het me afgaat. Zelfs op oudejaarsavond toen er een aantal cola glazen stonden had ik er totaal geen behoefte aan. Mij zag je heel de avond lopen met een glas water. Dat vond ik totaal niet erg. Om 12 uur was het wel een champagneglas gevuld met water want hé proosten doe je niet met een simpel glas als de rest een fancy glas heeft.

Ondertussen staan er nog zeven flessen cola. Dus binnenkort zal ik er weer één openmaken om op te drinken. Wanneer het op is dan zorg ik dat ik blikjes in huis heb voor als ik het toch nog eens wil drinken. Of misschien denk ik na die zeven flessen wel; nooit meer. Wie zal het zeggen. Voor nu ben ik van de cola af en heb ik geleerd dat als je zelf iets wilt en er achter staat het je ook lukt. Het is vooral doorzettingsvermogen, motivatie en discipline.

Over ongeveer vier maanden komt er weer een nieuwe update. Ik ben benieuwd hoe ik dan tegenover cola sta. Wat ik nog meer heb veranderd en hoe ik me voel door deze veranderingen.