summer

Working on my summer body

Van de week deelde ik met jullie mijn goals voor 2018. Één van de punten was healthy. Healthy omdat ik gezonder wil gaan eten, ik sport dat weet ik maar als je erna een brownie eet of als je thuis komt een paar handjes tot een zak chips weg kauwt dan is dat niet genoeg dat je sport. Daarnaast is het gewoon niet zo gezond om dat te doen. Daarom working on my summer body.

Het aller belangrijkste vind ik het gevoel van mijn eigen lichaam dat het goed voelt. Het cijfertje op de weegschaal is niet het belangrijkste het gaat erom dat ik lekker in mijn vel zit. Het cijfertje op de weegschaal heeft er wel iets mee te maken. Wat dan? Ik weet dat als ik boven een bepaald gewicht ga wegen ik niet lekker in mijn vel zit. Op de weegschaal ervoor staan hoeft niet ik voel dat op de rand van mijn broek, mijn heupen maar ook mijn buik.

In de sportschool heb ik een paar weken geleden een meting gedaan. Een uitgangspunt om daarvandaan te gaan werken. Wat ik weet is mijn gewicht, vet percentage en bmi. Mijn gewicht schommelt wel elke keer ongeveer 2 kilo omlaag en omhoog maar het is een uitgangspunt en dat is fijn om ergens vandaan te gaan werken.

Ik noem het working on my summer body want voel ik me fijn in mijn lichaam is het makkelijker en fijner om een badpak of bikini aan te trekken. Al zou ik het nu ook doen maar toch voel ik me dan niet helemaal gelukkig. Ik weet dat ik geen six pack lichaam ga krijgen en dat hoeft zeker niet want die bouw heb ik niet maar gewoon waar ik gelukkig mee ben. Een mooi badpak heb ik al die perfect zit, helaas nog niet aan kunnen hebben naar het zwembad of strand maar je ziet hem hieronder links hoe hij staat. Rechts zie je een hele mooie bikini die ik van de zomer wel aan zou willen hebben.

Hoe ga ik het aanpakken?

Mijn probleem is dat wat ik eet suiker bevat en dat is verslavend. Cold Turkey ga ik niet stoppen met alles waar suiker in zit. Been there done that. Nee dat is me niet heel goed bevallen om dat op die manier te doen. In 2016 heb ik 70 dagen geen cola gedronken gewoon hoppa stoppen maar dat zorgde voor afkick verschijnselen dat ik daar echt ziek van geweest ben, hoofdpijnen, zweten, gewoon een ziek gevoel. Mijn gewicht bleef hetzelfde en ik begon weer met cola drinken. Wat na deze periode veranderd is dat is de snak naar cola. Na het hardlopen pak ik nu een flesje water en niet meer die glas cola. Het heeft dus wel geholpen maar om nu alles wat “slecht” is gelijk te wissen wil ik niet op die manier. Hoe ik het nu wil doen is alles eerst minderen.

  • Minder cola drinken, op mijn werk drink ik al heel lang geen cola meer maar thuis wel. Thuis wil ik zorgen dat ik meer water ga drinken, het moet een gewoonte worden om even het flesje bij te vullen in plaats van de fles cola te pakken.
  • Veel minder mayonaise bij het avondeten. Elk bordje heeft een kloddertje mayonaise maar waarom? Vaak omdat ik ergens geen trek in heb en mayonaise maakt alles lekkerder maar ik moet gewoon veel zonder gaan doen wat het is echt wel eetbaar.
  • Snoepjes en koekjes wat zijn ze toch lekker, het ene snoepje en koekje na het andere gaat er zo in. Als ik aan het werk ben kan ik zo een zak leeg eten. Heb ik dan honger? Nee zeker niet, het is gewoon verveling of gewoonte om mijn kaken te bewegen.
  • Chips, dit is gewoon te lekker. Één soort heb ik al geschrapt en dat is bolognese want daar wordt ik niet lekker van terwijl ik het zo lekker vind

Wat ik wil?

  • geen suikerdips meer
  • niet meer futloos zijn
  • geen schuldgevoel meer
  • minder last van allergieën
  • fijner in mijn vel

Minder last van allergieën zal je denken ja allergieën en het innemen van suiker kan je allergie versterken. In de lente en zomer kan ik dit erg merken en voor mezelf is het dus beter om minder suiker in te nemen. Minder suiker betekend dat mijn darmen minder van slag zullen zijn. Ik gewoon kan eten en eten in mijn lichaam blijft.

Healthy gaat dus op deze manier aangepakt worden, het gaat niet alleen om het gewicht, het vetpercentage en mijn bmi maar het hele gevoel. De vermoeidheid, de middagdip, de after diner dip, mijn darmen die reageren op al het eten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit moet en gaat anders worden.

Hoe ga jij om met gezond eten en al die lekkere verleidingen?