Wouter

Wouter de Jong – Mindgym Journal

Wouter de Jong bracht eerder Mindgym sportschool voor je geest, Mindgym workouts en Superkrachten voor je hoofd: Mindgym voor kids. Ik ben heel eerlijk als ik je vertel dat ik Mindgym sportschool voor je geest heb maar nog niet uit heb. Voor mij is het echt een boek om mee aan de slag te gaan en niet alleen te lezen en die tijd wil ik ervoor nemen. Toch heb ik nu al wel de Mindgym Journal en daar ben ik dan wel druk mee bezig.     

Dit boek is als een sportschool voor je geest. Je gaat reflecterend schrijven over jezelf en anderen. Elke dag is er een andere prikkelende vraag en dat geeft je meer focus, rust en energie. Journalen kan je op vele manieren helpen. Misschien helpt het je om doelen te realiseren, minder te piekeren, creatiever te zijn of je geheugen te trainen. Er zijn veel voordelen wat journalen kan veroorzaken en door te doen vind je jouw voordeel.

wouter

De looks van de Mindgym journal is echt wauw. Koninklijk blauwe band, goudfolie voor de letters en punten en dan allemaal cijfers op de voorkant. Op de voorkant van de journal vindt je een verbind-de-puntentekening. Geen gewone verbind-de-puntentekening want deze gaan niet van 1 naar 2 en van 2 naar 3. Deze punten gaan van 35 naar 80 en van 70 naar 171. Elke dag mag je twee punten verbinden en welke dat zijn dat vind je onderaan de bladzijde na het beantwoorden van de vraag. Heel benieuwd wat er uiteindelijk op de voorkant zal staan.

wouter

De Mindgym Journal van Wouter de Jong begint met een korte uitleg over mentale fitness, dat wat we 95% doen automatisch is, hoe we onze gewoontes kunnen veranderen en wat journalen daaraan kan bijdragen. In de journal zal je 168 vragen beantwoorden die opgedeeld zijn in 6 blokken van 28 vragen. Je begint met de datum en tijd in te vullen. Hiernaast vind je een rondje wat je zelf tot emoji kan maken en daarbij je gevoel van de dag kan verduidelijken.

De volgorde kan en mag je loslaten. Het kan namelijk zijn dat een vraag helemaal niet bij je dag past. Neem dan een andere vraag. Toch kan je heel goed de volgorde van het boek aanhouden en kan dit als een houvast voelen. Na 28 vragen kijk je terug op de afgelopen reeks. In elke deel van 28 vragen krijg je vier keer een aanvuloefening. Hierbij beantwoord je meerdere keren dezelfde vraag terwijl je er niet te lang over moet nadenken.

De journal van Wouter de Jong is mooi vormgegeven, de vragen staan bovenaan en eronder lijntjes waar je kan schrijven. Voor mij is er ruimte genoeg, soms zelfs te veel maar misschien is het voor andere wat aan de krappe kant als ze veel te vertellen hebben. De vormgeving is ook heel rustig en overal is dezelfde basis gebruikt. De vragen die gesteld worden zijn geen standaard vragen zoals; Hoe was je dag? Wat heb je vandaag bereikt? Nee het gaat dieper. De eerste vraag is bijvoorbeeld al; Waar zeg he momenteel ‘ja’ tegen waar je eigenlijk ‘nee’ tegen wilt zeggen? De herhalende vragen vind ik best uitdagende vragen want het zijn niet echt dingen waar ik vaak over nadenk. Daarom neem ik de tijd om erover na te denken maar zoals gezegd wordt niet te lang en dat werkt wel.

Er zijn ook leuke, aparte vragen; Je hebt een magische telefoon waarmee je een smsje kunt sturen aar alle personen ter wereld. Wat schrijf je? Dit vind ik echt een leuke vraag. Het is dus niet alleen een vraag en beantwoord hem maar. Het gaat verder dan dat. Hier en daar moet je kiezen tussen twee stellingen en vertellen waarom je die keuze maakt. Ik kan je vertellen dat het lastig zal zijn welke je moet beantwoorden op bladzijde 166.

Elke avond heb ik nu al een vraag beantwoord en komen er strepen op de voorkant van mijn kaft te staan. Ik ga verder met het beantwoorden van de vragen en kan je aanraden om deze journal aan te schaffen. Nu nog de stap maken om verder te gaan in het boek. De Mindgym Journal van Wouter de Jong is voor € 20,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Maven Publishing