Yoshi's Woolly World

Yoshi’s Woolly World

Eindelijk na Mario Kart 8 en New super Mario Bros is er een spel waar ik helemaal weg van ben. Ik ben verliefd op de amiibo die je erbij kan kopen en de nieuwste mega amiibo is helemaal geweldig. Waar ik het over heb? Yoshi’s Woolly World.

Op het moment dat wij zagen dat er een game kwam van Yoshi wisten we al dat we die graag wilden hebben. Yoshi is een super leuk karakter die al jaren lang bij mario een rol speelt en ook eerder zelf games heeft gehad. Toen we zagen dat het een woolly yoshi was en daar ook amiibo woolly yoshi’s voor zouden zijn was het helemaal klaar. Wij moesten Yoshi’s Woolly World hebben. Natuurlijk wilde ik wel de roze yoshi hebben want ja een meisjes yoshi is veel leuker en roze. Uiteindelijk hebben we alle yoshi’s gekocht want als je de groene en de roze hebt dan moet je de blauwe ook gewoon hebben.

De game en de kleine yoshi’s zijn al een tijd verkrijgbaar maar de grote yoshi is pas net verschenen. Je hebt nu een groene yoshi, een roze yoshi, een blauwe yoshi en een mega yarn yoshi

Het verhaal
Op een gebreid eiland wonen vele Yoshis van wol met verschillende patronen. Op een dag wordt de orde verstoord. Kamek zet bijna alle Yoshis die op het gebreide eiland wonen om in bolletjes wol voor zijn meester Baby Bowser. Ze worden verstrooid over verschillende werelden. Twee Yoshis lukt het te ontkomen aan Kamek en gaan proberen al hun vriendjes te redden.

Het is een spel met een enorm hoog knuffel gehalte en wanneer ik het speel wordt ik er vrolijk van en kan ik niet stoppen met spelen. Niet even één level spelen nee ik speel er gelijk een paar. Onderweg moet je spullen verzamelen maar ook oppassen dat je niet wordt geraakt door één van de poppetjes die je niet verder willen laten komen. In elk level zijn vijf blije bloemen verstopt. Hoe meer je er vindt, hoe groter de kans dat je een bonusspel mag spelen. En als je álle blije bloemen in een wereld hebt gevonden, krijg je toegang tot een geheim level. Sommige bloemen zitten heel goed verstopt en heb ik niet zo snel gevonden anderen zie je gewoon gelijk. Het is dus niet een game die je zo even doorwandeld maar je moet er ook nog wel even in zoeken. Naast de bloemen is er iets veel belangrijkers namelijk bolletjes wol. Deze wonderlijke bolletjes wol zijn van groot belang voor het redden van de Yoshi’s. Wanneer je alle vijf bolletjes wol in één level hebt gevonden, vormen ze samen een nieuw Yoshi-patroon! Wanneer je een yoshi maakt komt hij naast de wereld te staan op de wereldkaart maar je vind hem ook in het huisje in breiland. Je kunt tussen verschillende Yoshi’s wisselen in Breiland of op de wereldkaart.

Daarnaast heb je nog stempelstickers, hartjes en glimmende stenen. Elk level bevat 20 stempelstiksels, elk ervan zit achter een kraaltje verstopt. Als je er genoeg hebt verzameld krijg je toegang tot stempels die je kunt gebruiken wanneer je vanuit het spel op Miiverse post. Met de harten heb je controle over  de gezondheid van Yoshi. Wees er snel bij, want ze blijven niet lang liggen! Met de glimmende stenen verzamel je punten om krachtbadges te kopen!

Het voordeel van deze game is dat er geen tijdlimiet aan zit zoals bij mario wel het geval is. Je kan dus rustig spelen, op een paar plekken na maar dat is maar een klein stukje. Ik hou van games zonder tijddruk het is ontspannen gamen.

Hier zie je goed hoe klein rose yoshi is en hoe groot alleen al de voet is van mega yoshi. In deze game gaan voor mij nog veel heerlijke speel uurtjes zitten. Lijkt jouw dit ook een leuke game?

Alle producten die ik hier besproken heb zijn gekocht via bol bij MJPC. Goede levering en service.