mannenwerk

Yvonne Kroonenberg – Mannenwerk

Toen het nieuwe jaar begon had ik zin om wat te lezen. Niet het boek waar ik in bezig was maar even iets korts. Daar zag een heel rijtje literaire juweeltjes staan. Ertussen stond ook Mannenwerk. Literaire Juweeltjes is een boekenreeks die wordt uitgegeven door uitgeverij B for Books en wordt gepresenteerd als leesbevorderingsproject. Het zijn hardcover-boekjes van 10 x 15 cm en ongeveer 64 bladzijden dik met werk van literaire auteurs.

Deze boekenreeks is ideaal om kennis te maken met een auteur maar ook zeker om even wat korte verhaaltjes te lezen ter ontspanning. Na Vulpen en Sabine las ik Mannenwerk. Van Yvonne Kroonenberg had ik wel eens gehoord nog nooit wat gelezen en dan is een dun boekje ideaal om kennis te maken. Het zijn zeven column stijl verhalen. Deze verhalen gaan allemaal over mannen, hoe ze doen, hoe ze denken, hoe ze zijn. Vermakelijk om te lezen. De toon is cynisch en droog waarop verteld wordt. Voor mij geen aanleiding om een boek van Yvonne Kroonenberg aan te schaffen.

Mannenwerk is te koop bij bol.com voor € 8,95 (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)