zaterdagochtend

Zaterdagochtend met de canon

Fotograferen is iets wat ik leuk vind om te doen maar vaak vergeet om te doen. Terwijl ik soms geen uren nodig heb om even er van te genieten. Afgelopen zaterdag combineerde ik twee activiteiten namelijk wandelen en fotograferen. Even geen pokemon jacht op zaterdagochtend maar op zoek naar mooie objecten om vast te leggen.

Een korte wandeling door het dorp en ik ben 110 foto’s verder. Lang niet allemaal scherp, sommige foto’s maar een klein detail scherp, andere foto’s te veel scherpte diepte en andere weer te veel. Experimenteren met achtergronden en dan thuis kijken wat het beste heeft gewerkt. Hieronder een kleine selectie. Bij de uitgebloeide paardenbloem heb ik geëxperimenteerd met diverse achtergronden. Het asfalt was niks zeggend, groen was te afleidend maar het blauwe van de lucht was perfect. De laatste twee foto’s zijn zo onrealistisch als ik ze bekijk de kleuren lijken wel een schilderij bloem maar ze zagen er echt zo uit. Bij de eerste vind ik het leuk dat maar een klein deel scherp is.

Wat vind jij leuke dingen om te fotograferen die niet ver van je huis zijn. Dingen waar je niet lang voor moet reizen maar even de deur uit kan gaan en proberen op een leuke, mooie of aperte manier vast te leggen.