kerstbal

Zelf een kerstbal voorzien van Handlettering

December is denk ik de maand waarin ik het creatiefst bezig ben. Een inhaalslag op wat ik de rest van het jaar niet gedaan heb en wel wilde zo zie ik het ook een klein beetje. Eigenlijk zou ik er elke week zeker even de tijd voor moeten nemen. In december zet ik de kerstboom neer dus tijd om een eigen kerstbal te maken.

Creatief bezig zijn hoeft niet altijd uren te duren. Het kan een klein project van tien minuten zijn, een half uur of een uur, het gaat erom dat je even bezig bent met je handen en creativiteit. Ik vind het fijn om met pen en papier bezig te zijn maar soms zijn andere objecten leuk om te voorzien van een tekening of handlettering. Karin Luttenberg gaf een voorbeeld in haar boek Handlettering feest doe je zo en ik ben verder gegaan. Ze gaf een voorbeeld met handlettering op een kerstbal.

Handletteren op een kerstbal is goed nadenken want de bal loopt rond. Wat wil je erop gaan zetten, kan je de tekst lezen als je ervoor staat of komt de tekst helemaal rondom te staan. Ga ik het nog versieren met illustraties of komt er alleen een tekst op. Eerst even nadenken en toen aan de slag. Eerst maar met potlood de ruwe lijnen op de bal zetten. Kijken of alles naar wens staat en dan mag de zwarte stift erbij komen.

Met de zwarte stift trek ik de lijnen over, maak de letters dikker, teken sneeuwvlokken en voeg rondjes toe. Het is super leuk om een kerstbal te voorzien van je eigen tekst. Bij één bal blijft het niet. Ik heb nu al drie kerstballen voorzien van een handletter creatie. De eerste is nog een beetje kunstelig maar de andere twee zijn zeker beter gelukt.

Wil je jouw eigen creatie maken op een kerstbal? Dat kan natuurlijk want het is heel makkelijk en je hebt niet veel nodig. Je hebt een kerstbal nodig en een stift. De kerstbal maak je eerst goed schoon en dan kan je al beginnen.

kerstbal

Klein puntje waar je op moet letten niet alle stiften drogen goed. Raak de bal dan voorzichtig aan ook met opbergen dan blijft het gewoon zitten of test tot je een goede stift hebt die perfect blijft zitten.

Ga jij zelf een bal voorzien van handlettering?