keuning

Zomer & Keuning Summer Event

Uitgenodigd worden door Uitgeverij Zomer & Keuning voor een Summer Event daar werd ik bij de save the date al heel enthousiast van. Van vorige edities had ik leuke foto’s voorbij zien komen en positieve berichten gehoord. Donderdag 30 augustus ging ik het zelf beleven. Ik nam deze dag vrij en stapte op de bus naar Utrecht.

Uitgenodigd voor een event waar ik niemand ken, althans dat denk ik want niemand heb ik iets zien melden dat ze er heen gingen. Best spannend zulke dingen maar wel leuk spannend. Wanneer ik aankom bij Uitgeverij Zomer & Keuning moet ik even wachten want natuurlijk ben ik te vroeg. Langzaam komen er meer dames aan en het wordt al gezellig.

We worden gehaald om de zaal in te gaan waar het evenement plaats vind. Tafels met oreo, cakejes, drinken, aangekleed met bloemen, vlaggetjes en natuurlijk boeken. Als er geen boek op tafel zou liggen dan zou het geen boeken event zijn natuurlijk.

We werden welkom geheten door Thyrze en Monique. Thyrze legde uit hoe de middag eruit ging zien en toen had ze een kleine verrassing voor ons. Mia Sheridan had een kort video bericht gestuurd en dat was wel ontzettend leuk dat ze dat gedaan heeft.Mia Sheridan is de schrijfster van Stilte en Alleen maar jou.

Hierna begonnen we gelijk met de brainstormsessie. Een brainstormsessie over uiteenlopende zaken rondom boeken. Waar letten we op bij de covers, willen we goodies bij de boeken en nog veel meer. We mochten echt onze mening geven. Soms vind ik dat wel lastig maar een paar keer heb ik ook wat gezegd omdat ik dacht wat bij te kunnen dragen. Thyrze en Monique luisterden echt naar ons en Monique was druk aan het schrijven wat wij allemaal zeiden en dachten. Het is leuk om op deze manier een kijkje in de keuken te krijgen want dit zijn stellingen waar hun samen over discussiëren. Nu mochten wij als lezers onze mening geven en dat was echt leuk om te doen.

Na een korte pauze moest Thyrze haar programma iets inkorten want we hadden lekker zitten discussiëren. Wat we hierna te zien kregen vond ik wel heel speciaal. We mogen er helemaal niks over zeggen en dat ga ik dan ook niet doen. Ik kan alleen zeggen dat Uitgeverij Zomer & Keuning met veel moois gaat komen.

Of het nog niet speciaal genoeg was waren we deze middag ook bij de boekpresentatie van Grenzeloos van Lis Lucassen. Het eerste origineel Nederlandse New Adult boek van uitgeverij Zomer & Keuning. Na een aantal woorden van de schrijfster kregen we gebakjes met de cover erop en mochten wij natuurlijk het boek laten signeren. Dit was echt heel leuk en gezellig want het was niet alleen hoppa even die naam in het boek nee we hebben even staan kletsen voor ze het volgende boek ging signeren. De boekpresentatie is hier te zien.

Hierna liep het Summer event op zijn einde. Nog even wat kletsen met Monique en dan is het toch echt tijd om te gaan. Met een goodiebag ga ik richting huis. Met in mijn hoofd een hoop inspiratie en leuke nieuwtjes en in mijn thuis een boek om te gaan lezen.

Dank je wel Thyrze en Monique voor deze ontzettend leuke middag. Een kijkje achter de schermen hoe jullie dingen bespreken. Heel logisch dat wij alleen deze ruimte zagen maar wat lijkt het me leuk om eens te zien hoe zo’n dag er nu uitziet op de uitgeverij.