Zuidas run

Zuidas Run

De Zuidas Run is de business run van Nederland. 2.500 consultants, bankiers, accountants en deelnemers uit andere beroepsgroepen gingen de strijd met elkaar aan in de Battle of Professions. De Zuidas Run is een run in Amsterdam. Amsterdam? Ja voor het eerst in mijn hardloopleven ben ik wezen hardlopen in Amsterdam. Hoe was dat en hoe kwam ik bij de Zuidas Run lees je vandaag.

Via Just Keep Running heb ik meegedaan aan de Zuidas Run. We werden uitgenodigd om mee te lopen en aangezien er voor mij nog niks in juni gepland stond en er ook een korte afstand kon vond ik dit wel een leuk idee om te doen. Dus afgelopen zondag liep ik samen met Marleen en lezeressen Natasja en Joanna de Zuidas Run.

Wanneer Rianne en ik in Amsterdam aankomen hangt er een goede sfeer, muziek door de speekers en volop hardlopers. Eerst de startnummers halen. Dat gaat lekker vlot en vlakbij staat een bankje dus we maken daar een plekje om te wachten op Marleen, Natasja en Joanna. Rechts van ons zien we een enorme donkere lucht hangen. Niet veel later drup drup en plensbui. Gelukkig is Rianne voorbereid en zitten wij op het bankje met een paraplu boven ons hoofd terwijl het plein leeg stroomt naar de tenten.

Ondertussen komen Marleen en Natasja. Gaan we even plassen. Halleluja voor enorm veel wc’s en geen rij, kunnen de grote organisaties nog wat van leren. En dan is Joanna er ook. De warming up is bezig en terwijl die begint komen de druppels weer naar beneden, zo ontzettend jammer. Richting de start ben ik zo snel nat en plakkerig. Aan de ene kant vies en aan de andere kant wel heel lekker. Joanna en ik starten samen maar lopen beiden onze eigen run. Ik wil kijken wat ik kan, goed ademhalen en proberen stabiel door te blijven lopen. O de schoenen die ik aan getrokken heb zijn dus ook gebaseerd op dit plan. Het zijn mijn nieuwe asics geworden, eens kijken wat ze kunnen in een wedstrijd.

Voor de start ben ik iedereen kwijt gelukkig vind ik Joanna nog net voor de start. Voor ik het weet gaan we van start. Rianne staat rechts dus even zwaaien. Ik ben zeiknat maar de regen heb ik eigenlijk niet meer door. Behalve op mijn bril want echt kijken is best lastig met natte glazen. Na één kilometer lopen we door een park, niet lang maar wel even fijn. Ik loop lekker maar ben bang dat ik te snel loop. Er zijn mensen die ik inhaal en niet een paar nee ik blijf mensen inhalen. Op een gegeven moment blijf ik even achter een man en vrouw hangen ze lopen lekker, we blijven mensen inhalen.

Maar weinig mensen halen ons in en dat voelt eigenlijk best vreemd. Wel lekker maar ook vreemd dit ben ik niet gewend. Wanneer precies weet ik niet meer maar ik weet dat ik de man en de vrouw niet meer voor me heb ik heb ze ingehaald. Rond de 4 km kijk ik op mijn horloge en zie dat ik de 4 km 24:32 loop. Dat betekend als ik zo door blijf lopen ik een toptijd ga behalen. Maar ga ik dit volhouden. Het wordt benauwder en net na de 5 km krijg ik het wel echt zwaar. Een buitje zou nog wel mogen hoor. Even in mijn vuisten knijpen voor een beetje kracht. Ik spreek mezelf toe want het is nog maar ongeveer een kilometer. Wanneer ga ik versnellen? Althans versnellen mijn snelheid is niet meer zoals de eerste kilometers maar ja het blijft versnellen wat ik wil doen. Ik heb nog mensen voor me en er komt nog een bocht. Ik kies voor na de bocht want dan is het plankgas.

Bocht door en gaan! Hé Rianne, Marleen en Natasja ooo wat tof powerrr ik haal mensen in en geef het aller laatste wat ik heb en wordt aangemoedigd. En dan ben ik er en voel ik me zo heerlijk. Ik ben kapot en tril een klein beetje op mijn benen maar zo blij. Medaille.

Ho stop mijn horloge! 6.73 km 41:52. Beste gemiddelde tempo verschijnt er 6:13 min/km. Ik loop langzaam verder en ga richting Rianne, Marleen en Natasja want Joanna moet nog finishen en dan zie ik haar richting de finish gaan ik moedig haar aan en dan sluit ik me aan bij onze groep.

Ik sta versteld van wat ik heb gepresteerd mijn tijd is sneller dan in Zandvoort! De 5 km had ik toen in 31:50  en nu in 30:51 Bijna onder de 30 Wat ontzettend gaaf.

Bewaren

Bewaren