Zuidersterloop

Zuidersterloop

De Zuidersterloop liep ik afgelopen zondag en het was een erg leuk rondje ondanks het warme weer. Om half 2 haalde ik mijn startnummer op bij de voorinschrijvingen. Nummer 5060 stond er op mijn startnummer. Ik bevestigde de chip aan mijn schoen en plaatste mijn startnummer op de juiste plek op mijn shirt. Nog even wat gedronken en ik liep richting de start/finish. Zo zag ik nog een aantal lopers van de 10 EM binnenkomen. Terwijl ik stond te kijken kwam een klant van mijn werk aanlopen. Ze ging ook meelopen dus hebben we samen nog even staan kijken en zijn we naar de start gelopen.

Omdat het maar 212 mensen waren stonden we met zijn alle bij elkaar kon ik de start zien en zelfs de laatste loper. Dat is altijd wel leuk van een kleine loop. Half 3 gingen we van start en natuurlijk scheen de zon volop, hier moest ik echt aan wennen. Na een aantal kilometer begon ik me niet top te voelen en gelukkig kwam daar het drinkpunt waar ik een spons aannam om mezelf te koelen.

Bij de 5 km had ik door dat de bordjes van de organisatie niet klopte want hun bordje was er 600 m eerder dan mijn horloge aangaf. Dus dit zou ook betekenen dat ik op 7.4 km al binnen zou zijn en dat zou wel erg fijn zijn met het weer. Bij de 6 km voelde ik me zwaar beroerd met kotsneigingen. Gelukkig ken ik de route en wist ik dat het niet ver meer was. Ik zorgde dat ik mezelf nog even koelde met de spons want die had ik gewoon meegenomen. Het laatste stuk hoofdweg, ik kon het einde al zien. Ik liep een hele tijd net achter een mevrouw, ik kroop steeds dichter en dichter bij. De laatste meters voor de finish stonden er allemaal mensen langs de hekken en ik ging sprinten, ze had het door en sprintte met me mee maar alsnog kwam ik als eerste over de finish. Ik bedankte haar voor de leuke finish, liep verder kreeg water en aan het einde werd ik opgewacht door de dame waarmee ik startte. Samen gingen we ons tshirt ophalen en een AA drinken.

Langzaam ben ik richting mijn werk gelopen en heb daar nog zeker een half uur gezeten om bij te komen. Onderweg naar huis heb ik mezelf beloond met een ijsje en de rest van de dag was ik niet veel waard maar wat heb ik genoten en ik heb er een nieuwe route bij want daar ga ik vaker lopen!!!