zwanen

Zwanen in Krimpen aan de Lek

In Krimpen aan de Lek wonen heel veel zwanen. Ze denken dat de sloten en fietspaden van hun zijn. Op die momenten vind ik ze niet fijn maar wanneer ze lekker in het water zijn en ik met mijn fototoestel rond wandel neem ik ze graag op de foto en ze laten zich ook graag fotograferen.

Als ik het goed heb dan zijn er drie zwanen families bij ons in het dorp. Waar de kinderen blijven als ze groot zijn weet ik niet maar in het dorp wonen zeker drie ouders en die zijn daar al jaren. Ze liggen graag op het fietspad en op het looppad. Wanneer ze daar liggen ga ik er met een boog omheen wanneer het kan en anders speedy gonzales modus aan en erlangs. Nee ik heb het niet om zwanen want ze zijn groot en sterk door de kracht die ze kunnen zetten met hun vleugels. Ik vind ze wel weer erg mooi en dan vooral wanneer ze rondzwemmen en hun vleugels zo mooi doen zoals je hieronder kan zien.

Naast de zwanen fotografeerde ik nog twee andere dingen tijdens dit rondje wandelen. Het was een kort rondje want er barstte een regenbui los. Met mijn camera vind ik dat niet fijn. Het eerste wat ik tegenkwam toen ik op pad ging was de kat van de overburen; Tijger. Tijger is echt onze vriend en komt aanrennen, maar dan ook keihard aanrennen als hij ons ziet. Hij gaat met ons mee naar de supermarkt maar de andere kant op gaat hij gelukkig niet ver mee. We brengen hem vaak thuis want hij wil ook mee oversteken en dat mag niet van ons. Veel te gevaarlijk. Echt een schatje is dit en hoe mooi kwam hij naar me toe.

Op mijn wandeling kwam ik iets tegen wat ik naar mijn idee nog niet eerder heb gezien en dat waren paarse besjes. echt de kleur spat ervan af. Zo mooi om te zien een hele struik vol en ideaal als foto object. Net nog even voor de regenbui echt losbarstte op de foto gezet. Van zulke ontdekkingen kan ik heel blij worden.

Heb jij nog mooie fotografie rondjes gemaakt de laatste tijd
of gewoon genoten van de natuur?